Talentovaní elektronici Consequence a Synkro

Talentovaní elektronici Consequence a Synkro

22. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tři premiéry se odehrají 8. dubna v klubu Cross. Předně: odstartuje nový večer Volnej Průběh Crossem, a právě tam si svoje české poprvé odbudou Consequence a Synkro, dvě postavy, které se nebojí posouvat hudební hranice.... Jaký je jejich příběh?
Když se v roce 2009 začal Consequence, rodák z kanadského Toronta, díky Autonomic podcastu dBridge a Instra:mental dostávat do povědomí milovníků elekroniky, měl už za sebou hudební zkušenost v řadě punkových kapel a taky několik stěhování: pobyl v Londýně, na Novém Zélandu a nejnověji v Austrálii, odkud se právě přesouvá zpět do Londýna. Podle vlastních slov se však světoběžník Cameron cítí doma na Zélandu, kde prožil největší část života.

consequence

Elektronika ho chytla od první chvíle, fascinovala ho možnost sám zastoupit celou kapelu. Jeho přístup k tvorbě je velmi osobitý, těžko ho škatulkovat. Možná právě proto si ho pro svoji značku Exit vybral dBridge, který v něj má skutečnou důvěru. “Poslal jsem mu nějaké skladby, odepsal, že vydá jednu. Za pár dní se však ozval znova, že chce celou desku,” vzpomíná Cam na začátek spolupráce, z níž vzešlo nadčasové album Live For Never a nově Cancel Standard, na němž Consequence spolupracoval s kolegou Joe Sevenem jako projekt They Live.

V Praze nám představí svoje další sólo LP Test Dream (opět pro Exit), to je asi jediná jistota. Stejně jako Consequencova produkce i djská vystoupení jsou těžko škatulkovatelná a často velmi odlišná – náladou i tempem. Troufáme si však odhadnout, že se můžeme těšit na pořádnou dávku minimalismu, dunivých basů a neprostupně temné atmošky. V kombinaci s obrazem od Vje Clada může být tohle vystoupení slušný filmový zážitek.



Obrovský hudební talent, tak lze jednoduše popsat mladičkého Joea. Loni to byl Synkrův rok, do povědomí se zapsal svoji tvorbou na 170 bpm, která vyšla například na značkách Exit, Medschool nebo Blackout music. Synkrovy skladby si stejně jako Consequencovy zamilovali dBridge s Instra:mental a téměř všechny nám představili v rámci Autonomic Podcastu. Synkro však, především na manchesterské scéně, působí již mnohem déle.

synkro

První singly mu začaly vycházet v roce 2007, to když si jeho tvorby všiml londýnský label Z Audio, který Synkrovy tracky vydával i na sesterském labelu Smokin Session. Jeho melodická fúze dubstepu s 2 stepem zachutnala nejednomu uchu (za všechny legendární Gilles Peterson nebo Mary Ann Hobbes) a Synkro se postupně na ostrovní hudební scéně společně s manchesterským kolegou Indigem zapisoval jako slibný talent. To už však experimentoval na vyšším tempu, a tak jeho tvorbu brzy zachytili právě “autonomic boys”.

Během roku 2010 si střihl několik singlů na rozličných tempech a stal se jednou z nejvýraznějších postav spojených s hlubšími polohami dubstepu a dnb. A to není vše, rok 2011 vypadá ještě slibněji – seznam labelů, kde bude Synkro vydávat, je úctyhodný: Exit, Autonomic, Blackout Music, Critical, Warm Communications, Pushing Red, Box Clever a Brownswood Gilles Petersona. V dubnu tak budeme mít úžasnou příležitost ochutnat jeho kuchyni vůbec poprvé v Čechách. Joe slibuje odehrát dubstepovo – autonomický set. Těšme se hlavně na zasněné nálady, melodické hudední linky, ale zajisté i temnější a minimal selekci.

Vyhraj vstupy na tuto party!

O co hrajeme: 1x2 vstupy

Otázka: Jak se jmenuje debutové album Synkra?

Váš tip:
Live For Never
Cancel Standard
žádné nevydal


Jméno:


Příjmení:


Email:




Soutěž bude vyhodnocena 7. 4. 2011


Dodal: Ondřej Golis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VOLNEJ PRŮBĚH CROSSEM

Pátek 8. 4. 2011
Vstup: 100,- do 21h poté 150,-
Vystupují:
Consequence, Synkro, Stanzim, Touchwood, Nitrous, AhZ, Rade Second stage: Blue+Limyth /LIVE/, Foxman, Denoir
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika