Marhlad v Chapeau okem Bet Orten

Marhlad v Chapeau okem Bet Orten

10. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jak jste si již možná všimli, v Chapeau se nepotkáte jen s djs a kapelami z celého světa, ale i s různými podobami současného výtvarného umění. Galerie Fenester, která sídlí v jedné z výloh Chapeau Rouge, vám každý měsíc servíruje porci čerstvého moderního umění.
Momentálně v ní můžete vidět multimediální instalaci Tomáše Uhnáka (do 27. 4. 2011). To ale není všechno - i v interiéru podniku můžete nalézt zajímavá výtvarná díla.

Nejnovějším přírustkem je instalace nekonvenční české umělkyně Marhlad v prvním podzemním patře. Marhlad pravidelně experimentuje s různými výtvarnými prostředky, vystavuje, spolupracuje s kapelami, filmem, návrháři, přednáší.

krystaly

Její nepojmenované dílo bylo vytvořené přímo pro klub a naplno využívá prostoru hlubokého výklenku v chodbě. Volný prostor uchopila M. po svém a přetvořila jej během několikaměsíční práce na nový svébytný svět. Jeskynní prostor je plný krystalů a stvoření, která lze jen těžko zařadit – netopýři, jelenolidé, sovy, pavouci, bohové ... Marhlad pracuje s volnou symbolikou, která se nebrání používat hraniční prostředky jako srdce, nůž, propast, náboženské výjevy, krystaly. Ačkoli jde o téma sevřené, nabízí se dostatečný prostor pro vlastní imaginaci. Práce se světlem, dynamikou prostoru, precizně dotažené detaily, to vše umožňuje vyniknout instalaci jako celku. Marhlad nežně promíchala laskavé a zlověstné tóny, byl by to vkusný narozeninový dárek pro Tima Burtona.

krystaly

Pokud se nemůžete dostavit osobně, můžete si vlastní představu udělat z fotografií Bet Orten. Bet pravidelně spolupracuje s módními magazíny, hudebními skupinami (Please The Trees, Niceland,atp.), věnuje se experimentálnímu filmu.

www.chapeaurouge.cz

Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika