Kousavý ambient Echaskech poprvé v Praze

Kousavý ambient Echaskech poprvé v Praze

12. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu se Akropolis poprvé objeví elektronický projekt Echaskech, původně zrozený v drum´n´bassu, dnes zmutovaný do podoby vzdávajíc hold Kraftwerk, nebo Orbital. Přestože debutové album natočili teprve před čtyřmi lety, už stihli spolupracovat například s Roots Manuvou a Maxem Cooper a vysloužili si nominaci hudebních kritiků na cenách UK Festival Awards.
„Možná jejich kompozice zní na první poslech sofistikovaně, ale jejich ambient má ostré zuby, které se nebojí naživo ukázat,“ napsal o jednom jejich koncertu respektovaný DJ Magazine. Dvojice Andy Gillham a Dom Hoare vulgo Echaskech do Prahy přivezou repertoár z jejich obou zatím vyšlých alb Skechbook (2007) a Shatterproof (2009).

Echaskech kladou maximální důraz na živé hraní – s pomocí VJ Mach V a hromady mašinek se jejich sety mění v nespoutané improvizace, které přepisují pravidla klubových performancí. Jejich poslední album Shatterproof nabídlo i výlety do oblasti dubstepu, o to zajímavější a překvapující může být právě jejich debutové vystoupení v rámci showcase labelu Just Music v Praze.

"Podle mě jsou nedocenění, jejich poslední deska Shatterproof už teď patří mezi klasiky. Echaskech jsou jeden z nejlepších elektronických projektů současnosti," řekl české mutaci deníku Metro Andy Dobson z Digitonal, který se s Echaskech v sobotu vystřídá na pódiu Paláce Akropolis na dalším vydání průběžného festivalu Music Infinity, tentokrát zasvěcenému londýnskému labelu Just Music. Třetím do party budou Marconi Union.

www.digitonal.com/

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY

Sobota 16. 4. 2011
Vstup: 299/399
Vystupují:
Digitonal, Marconi Union, Echaskech
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika