Sunshine vydávají Karmageddon

Sunshine vydávají Karmageddon

17. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Sedmé album čtveřice Sunshine vychází 2. května ve spolupráci vydavatelství Sony Music se Soundmachine s.r.o. Karmageddon vznikal v sestavě obvyklých podezřelých i nečekaných hostů. Producentsky na něj dohlédl Dušan Neuwerth (Tata Bojs, Vypsaná fiXa...), jeho první spolupráce s kapelou vyústila ve vzdušný přirozeně pojatý analogový zvuk.
Zpěvy se opět natáčely v berlínském studiu Phila Freeborna, ten v devadesátých letech pobýval v Táboře a zná se s kapelou od undergroundových počátků. Finální mix a master zase z nadšení pro věc vytvořil losangeleský producent Bernd Burgdorf, pod jehož vedení Sunshine natáčeli své zlomové album Moonshower and Razorblades.

„Zuřivá energie a nevysvětlitelný pěvecký styl Sunshine mě vždy okamžitě teleportují do hloubi jejich temného a zvráceného světa,“ netají se nadšením Burgdorf, který se podílel na nahrávkách natolik rozdílných prvoligových interpretů, jako jsou Green Day, Tom Waits nebo Pink. „Sunshine na Karmageddonu prodělali nejlepší možný vývoj: dospěli, ovšem jejich podstata zůstala stejná. Nový – zdánlivě konvenční a velmi melodický – přístup k psaní písní je tu dobře vyvážený s jejich schopností nakopat posluchačům zadek,“ nešetří chválou Burgdorf a dokonce vokální projev Kaye Buriánka řadí na úroveň Lou Reeda nebo Johnny Rottena. „Dokáže se vyjádřit jednoduše, silně, expresivně a s velkou dávkou kousavosti, i když zpívá jemnou melodii.“

Něžné stránky byly v diskografii Sunshine vždy přítomné, ale kapela s nimi ještě nikdy nepracovala tak cíleně a obnaženě. „Některé elementy mi evokují období před Moonshower and Razorblades“ přemítá leader Kay Buriánek. „Je to trochu zvláštní pocit, ocitnout se v prozkoumaném teritoriu, ale vidím hodně pojítek i s Moonshower, byť se Karmageddon může zdát subtilnější. Na tom má majoritní podíl Dušan Neuwerth. Představoval si v sonickém duchu hodně tradiční zvuk: bubny znějí velkou místností, točí se do pásu, slyšíš prostorová echa a všechny tyhle znovu objevené retro věci.“

sunshine

Karmageddon je ve své odhalenosti stejně odvážný a nadějeplný jako žádající inzerát z rubriky Zmeškaná setkání: „Zahlédl jsem tě jen na vteřinu nebo dvě včera na lince B, měl jsem tě oslovit.“  Upřímně míněný pokus navázat zpřetrhané spojení než přijde finální brutalita We Carry a Third World Briefcase. V ní hostuje Justin Pearson, člen kultovních grindcoreových The Locust ze San Diega, který dnes ale experimentuje spíše s tvrdou elektronikou v projektech Retox nebo All Leather. „Justin je kámoš z doby, kdy jsem bydlel v LA,“ popisuje vznik skladby Buriánek. „Už dřív jsme si říkali, že musíme něco udělat společně. Teď dostal demo, udělal krátký text, nazpíval ho v San Diegu a já dovřeštěl tady.“ Po vší něze zazní We Carry a Third World Briefcase jak mocné třísknutí dveří, poslední přervaná vazba, po níž se rozhostí Ticho.

www.sunshinetrash.com

Dodal: Martina Bínová
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SUNSHINE

Čtvrtek 21. 4. 2011
Vstup: 200/250
Vystupují:
sunshine
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika