Maďarští Slap In The Bass absolvují CZ minitour

Maďarští Slap In The Bass absolvují CZ minitour

17. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Slap In The Bass je maďarské duo producentů a djů, které se za zhruba rok dokázalo vypracovat na takovou úroveň, až si je do svého labelu přibral i samotný FatBoy Slim. Jejich tracky hrajou špičky spřízněné hudební scény jako jsou Crookers, Zombie Nation, Sinden, Malente, Zinc a spousta dalších.
Už tento víkend, ve spolupráci s Neo Violence bookingem startuje jejich premiérová mini-tour, která se skládá ze tří vystoupení počínaje Opavou (22.4., KlubArt) na party Euphoria, druhý den vystoupí v brněnské Zbrojovce na BuringBeats Fashion Dance Party a o dva týdny později (6.5.) v pražském klubu Chapeau Rouge na noci W.A.R.P. My Vám nyní přinášíme krátký rozhovor a vy si nenechte ujít příležitost nechat si nafackovat jejich výborným setem na jednom z blížících se mejdanů!

Ahoj chlapi. Oba se už pomalu chystáte na Vaše blížící se hraní v České Republice. Můžete se krátce představit publiku, které o Vás možná doteď neslyšelo?
Jsme Kristof a Grego - producenti, djs a fanatici do hudby. Před rokem jsme začali tvořit hudbu pod názvem Slap In The Bass a předtím vystupovali jako Dorty Monkeez.

Je nějaká story spjata s Vaším názvem?

Ani ne.

slap the bass

Jste z Maďarska. Můžete nám přiblížit situaci na tamní klubové scéně? Většina lidí zná třeba festival Sziget, ale co klubové party, jaký styl je teď u Vás populární?
Scéna se neustále vyvíjí. Problém vidíme v lidech, kteří se zasekávají na jednom zvuku a už nehledají dál, nesledují co se s hudbou děje jinde a tím pádem nemají tušení kam se hudba vyvíjí a příchází o spoustu zajimavých zvuků, které by se jim mohly, teoreticky, libít i více. Myslíme si, že je velmi důležité sledovat jak se hudba mění, protože pokud se chcete zachovat čerstvými, musíte věci obměňovat a objevovat zcela nové. Máme docela radost, že u nás jsme vlastně jediní, kdo podobný sound produkuje, což nás udržuje v první lize. Zároveň je to legrační, jelikož z mezinárdního hlediska je tento zvuk velice populární až trendy. Jinak je v Maďarsku momentálně velmi populární dubstep a vše kolem trash electra, což je celkem smutné.

Jak by jste tedy popsali svůj zvuk? Dostali jste se k němu přirozenou cestou, nebo jste si řekli, že prostě něco takového by jste chtěli dělat?

Produkujeme různé styly. Nechceme nějak škatulkovat náš zvuk, jelikož se neustále mění a naše další ep může znít hodně odlišně, od těch předchozích. Dá se říci, že jsme k tomu došli přirozenou cestou. Hlavní je zůstat fresh :)

Jakým způsobem produkujete a za pomocí čeho?

Používáme Aleton Live 8, Focusrite Saffire 6 USB soundcard, Mackie MR5 speakers, M-Audio Axiom 25 midi controller. Ve většině případů pracujeme odděleně a pak si vyměňujeme soubory.

Nedávno jste vydali ep na význačném labelu Southern Fried, ve kterém je namočen samotný FatBoy Slim. Jak se to povedlo a jak jste se při tom cítili?
Náš kamarád nám pomohl se lépe zkontaktovat s labelem. Pak jsme jim poslali naší práci a jim se to velmi líbilo. Měli jsme velkou radost, jelikož jeden z našich cílů bylo právě vydávat na Southern Fried a povedlo se celkem rychle. Pocit to byl skvělej, doteď je skvělej!

A jaké jsou blížící se releasy a vůbec plány do budoucna?

Brzy výjde naše druhé ep pro Malenteho label No Brainer s remixy od Act Yo Age, Hostage a Grahmzilla včetně jedné spolupráce s talentovaným duem Botnek z Kanady a potom nějaké fajnové remixy.

Navštívil vůbec někdo z Vás předtím Českou republiku?

Kristof: Já jsem byl a moc se mi u Vás líbilo, hlavně v Praze. Abych byl upřímny, nejvíc se mi líbilo Vaše pivo.

No piva bude určitě dost, to Vám můžu zaručit. Díky moc za rozhovor a už se moc těšíme na Vaše vystoupení, ať už v Opavě, Brně či Praze

Taky děkujeme a též se těšíme!

Připomínáme, že Slap In The Bass budete moci vidět na těchto parties:

22. dubna - Euphoria, KlubArt, Opava

23. dubna - burningBEATS DANCE pARTy, Zbrojovka, Brno
6. května - W.A.R.P., Chapeau Rouge, Praha

www.facebook.com/slapinthebass

Dodal: Ondřej Fendrych aka DJ Felix!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

W.A.R.P.

Pátek 6. 5. 2011
Vystupují:
SLAP IN THE BASS (hun) & Felix! & d.MIT.RY
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika