Horkýže Slíže v Akropoli

Horkýže Slíže v Akropoli

18. 04. 2011  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (1)
Čtvrtek čtrnáctého čtvrtý. Na tyto tři „č“ se konalo v pořadí druhé vystoupení kapely Horkýže Slíže v Paláci Akropolis. Na to první stačilo přijít o den dříve. Tahle slovenská skupina má za svých devatenáct let působení (ano, čtete správně) čím dál tím širší základnu posluchačů všech věkových kategorií, což se promítlo i ve složení publika koncertu.
To si odvažuji tvrdit i vzhledem ke složení publika v Paláci a svědčí to též o kvalitě hudby, nepodléhající komerčním vlivům. Hlavní sál Akropole nemá příliš velkou kapacitu, ale jelikož byl čtvrtek, nikdo by návaly asi ani nečekal. Zkrátka: dalo se dýchat, tančit, bez problémů projít davem s pivem, na které se nestály fronty.

Úvodním pobavením pro nově příchozí, byl mnohým už známý, veliký plakát v čele scény: "Nie, radšej knihu". Naštěstí se toho nikdo nedržel.

Slíží hudba je vtipná a nepodbízívá stejně jako celé osazenstvo skupiny. Kuko vystupoval v tričku s nápisem Greenpiss a obrázkem panáčka, který přesně toto prováděl. Sabotér nasadil červené číro. Vendel slavil za bicími narozeniny a Doktor předváděl (samozřejmě spolu s Peterem) zajímavé pódiové tanečky.

V průběhu večera padlo také několik hlášek, které opravdu stály za to. Prý jsou v Čechách taky takové pěkné děvy jako na Slovensku (asi lichotka slečnám pod pódiem), Vladimír Iljič Syfilič se nemohl kamarádit se Zorem (hrdina s šavlí byl poté zmíněn ještě několikrát), „aby nám penisy stály ak kedysi“ a když se chystala píseň, kterou v minulosti prý hrávali na španělku (kdo neví, je to v tomto případě kytara a ne obyvatelka Španělska), omluvili se, že už tu španělku nemají od doby, co vystupovali spolu s Gipsy Kings.

Horkýže zahráli snad všechno co mohli, aby vůbec nikdo nemohl být zklamaný. Nemá cenu jmenovat osvědčené hity, které rozhýbaly všechny končetiny posluchačů. Také jsme byli stále a stále chváleni jako výborné publikum! Po závěrečné písni a po odchodu kapely se vrátil Peter s tím, že ještě zahrají celých sedm písní! A dav jásal.

A tak zazpívali během pár vteřin sedm vět ze sedmi jejich hitů v jedné sloce a odešli. Zkrátka komici. Ale dav je dokázal dostat zpátky. Úplným závěrem tak dodali velmi zábavnému večeru výbornou tečku, když si převlékli trička (tedy až na Sabotéra) a zarapovali v improvizované úpravě R’n’B soul, což je podle všeho hit, kterým si získali srdce všech věkových skupin a to i v zahraničí (myslím tím především tady u nás v Čechách).

A otázka závěrem. Zajímali jste se někdy o to, co podivný název skupiny znamená? Zkuste si tipnout dole v komentářích. Správný nebo nejvíce blízký tip bude odměněn veřejnou pochvalou.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: HORKÝŽE SLÍŽE

Čtvrtek 14. 4. 2011
Vstup: 235 Kč
Vystupují:
horkýže slíže,: cocotte minute
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

24. 04. 2011 | 14:25:23
+0 | -0

lag

Lesbians and Gay song, jak ho neznáte :) http://sranda.izdarma.cz/detail/srandovni-videa-zdarma/lag-song-sranda/
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika