Neopakovatelná a strhující Black

Neopakovatelná a strhující Black

26. 04. 2011  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Duben se lehce přehoupl do své druhé části a já opět vyrážím na zahraniční misi. Tentokrát je hlavním cílem jediná letošní Black. Od minulého vydání uběhl přesně jeden rok, jeden měsíc a jeden týden. Je sobota 23. dubna a po bezmála jedenáctihodinové jízdě pártybusem jsme zaparkovali u Ethias Arény v Hasseltu – nechť Black započne.
Ethias Aréna se svou neuvěřitelnou rozlohou 13.600 m2 byla pro tento večer proměněna opět na obrovskou party plochu. Prostor byl rozdělen na několik částí. V prvním úseku se nacházela menší uvítací Trip And Teuf stage, kterou hostili francouzští návštěvníci a stánek s black merchandisengem. V další části se nacházela main stage. Oproti loňskému roku nastala ovšem změna. Místo otočné plochy umístěné uprostřed haly jsme se dočkali masivní stage umístěné na šířku haly. Dominantou stage byla obrovská světelná projekce sedmi velkých reproduktorů (odtud letošní název Wall Of Sound), která byla doplněna třemi otočnými závěsnými led stěnami, desítkami otočných světelných hlavic a několika páry plynových hořáků. V místě, kde minulý rok byla otočná plocha, zůstala instalována spirála, která byla doplněna několika desítkami stříbrných disco koulí. Nad celou taneční plochou pod stropem byla zavěšená masivní konstrukce ve tvaru půl koule, na které bylo po obvodě zavěšeno deset plnobarevných laserů, několik desítek otočných hlav a stovek stříbrných disco koulí. V další části se návštěvníci mohli občerstvit u stánků a nabrat síly pro zbytek večera. Za občerstvením se nacházela další menší stage – Black Box, na které jsem se jen párkrát mihl během večera. Nekuřáci zcela jistě uvítali vyhrazený prostor pro kuřáky, který byl umístěn v bezprostřední blízkosti haly ve venkovních prostorách. Bohužel ne všichni kuřáci během večera byli tak ohleduplní, jak by měli.

black

Čtvrt hodiny po jednadvacáté hodině se na zatím zahalené stagei, do černého plátna, objevil první účinkující a to DJ Fenix. Jeho sound osobně nemám moc v oblibě, ale pro tento večer se vytáhl a předvedl to nejlepší co mohl. Publikum skvěle připravil pro svého domácího kolegu.

Po třičtvrtě hodině od začátku byl Fenix vystřídán domácím oblíbencem Coonem. Společně s ním dal o sobě poprvé vědět MC Villain. A v plné kráse se ukázala i celá stage, která byla doposud skrytá za plátnem. Coone během setu z části představil své nové "The Album", které vzniklo v průběhu jeho projektu The Challenge. Z alba, které vyšlo den po Black, zahrál Universal Language, Travelling a D.W.X. Mimo jiné vzpomněl i hit loňského roku Fenix & Coone pres. Ambassador Inc. - Put this on Youtube. Show pomalu ale jistě začala nabírat na obrátkách.

Dalším v pořadí byl The Prophet majitel a hlava labelu Scantraxx recordings. Od něj poprvé zazněla hymna letošní Black Pitch Black, kterou on sám produkoval. K tomu přidal klasiky Dj Isaac ft. Justice - We Are Your Friends a Prophet & Zany - Nothing Else Matters. Ethias aréna se pomalu ale jistě dostávala do bodu varu.

black

V rozjetém stylu pokračoval svým živým vystoupením i Brennan Heart. Od něj byly slyšet všechny jeho známější věci jako Alternate Reality, Rockstars DJ, Just as Easy či Till U Believe It. Bez váhání mohu říct - úchvatné vystoupení, během kterého se poprvé na place objevil i MC da Syndrom!

Po live show nastoupili „klenoty z labelu Scantraxx“ - Headhunterz a Wildstylez známí mimo jiné i jako duo Project One. O tom, že právem patří mezi uznávanou špičku, bezpochyby přesvědčili. Ze své produkce Headhunterz zvolil hned pro začátek starší Scantraxx Reloaded part 2 a Rock Civilisation. Poté zazněla společná Blame It On The Music a Stuck in your Head, došlo i na Headhunterzův novější track From Within. Duo se rozloučilo starší peckou Project One - The Art Of Creation, při které společně naposledy vylezli vedle mixpultu a roztleskali celou arénu. Jedinečný zážitek, který se jen tak neopakuje.

Opět došlo ke střídání a u mix pultu se objevili šílenci - Frontliner a Ran-D. Standard, který nastavili stájoví kolegové z labelu během následující třičtvrtě hodinky, ještě dokázali zvednout o něco výše. Frontliner odstartoval svým trackem Tuuduu (DJ Tool) a Ran-D navázal novým singlem Rebirth. Zaznělo i starší Discorecord od Frontlinera a při Feel My Fire od Ran-D MC Villain poprosil celou arénu k sednutí a následnému výskoku – neuvěřitelný zážitek na párty! Ještě než se rozloučili tak zazněla skladba Part Of The Hard od D-Block & S-te-Fan, při které se celou arénou neslo „I'm a hardstyle lover Till the day that I die!“



Laťku nastavenou po tomto excelentním vystoupení tak vysoko museli zdolat ještě Noisecontrollers se svým živým vystoupením. Myslel jsem si, že to pro dnešní večer asi nebude možné, ale opak se stal pravdou! Vystoupení odstartovali svým novým Escape, na který navázali skladbou Faster and Further. Zazněla i spolupráce s Wildstylezem Stardust. Samozřejmě nemohli opomenout hymnu letošního opět vyprodaného festivalu DefQon.1 s názvem On The Move. Rozloučili se trackem Brennan Heart - Just As Easy (Noisecontrollers - Attack Again Mashup). Brilantní zakončení živého vystoupení!

Holandskou smršť vystřídali italští matadoři Technoboy vs Tuneboy a Tatanka vs Zatox. Síly mě opustily právě na tuto část, a tak jsem šel navštívit stánek s občerstvením. Poté mé kroky směřovaly k tribuně, odkud jsem pozoroval obě vystoupení. Z tribuny byl zcela určitě nejlepší výhled na celou show.

Třešničkou na dortu bylo bezpochyby Black Overdose, při kterém byla k vidění strhující vizuální, laser a pyro show. Show odstartovala klasikou The First Rebirth od Jones & Stephenson a pokračovala Headhunterz vs. Wildstylez - Blame It On The Music. Při Prophet & Zany - Nothing Else Matters měla celá aréna ruce nad hlavou. Neopakovatelná a strhující hudební show!

black

Další na pořadí bylo bezmála dvouhodinové vystoupení Black Heroes, které bylo rozděleno do čtyř částí a které svým pronikavým hlasem doprovázel MC Da Syndrome. Nelítostný tvrdý souboj mezi sebou svedli borci z Neophyte a Enzyme Records. Jako první se prezentovali Evil Activities a Endymion, kteří potěšili trackem Evil Inside od Evil Activities. V další části nastoupili mladí Ophidian a Tha Playah. Ti pro změnu zazářili s tracky Lenny Dee - Forgotten Moments (Ophidian Remix) a Tha Playah - Walking The Line. Jako předposlední nastoupili Kasparov a Nosferatu. Sérii uzavřeli Neophyte a Ruffneck, kteří tuto část ukončili skoro klasikou Army of Hardcore od Neophyta. Unikátní požitek!

Závěr párty mělo na svědomí live vystoupení holandského duo Angerfist, které se skládalo pouze z jejich produkce. Vystoupení odstartovali hymnou loňských Masters of Hardcore – The voice of Mayhem. Došlo na spolupráci s Outblastem Odious, a své vystoupení zakončili přídavkem Jesus Wept. Pro toho, komu tato dvojka přirostla k srdci tak jako mně, bylo toto vystoupení tím nejlepším na závěr. Osobně jsem zvědav na to, co předvede Danny Masseling při vystoupení na letošním Pleasure Islandu.

Black řadím k těm vydařenějším párty v tomto roce. Po audio, a hlavně vizuální show bylo vše dotažené do posledního detailu. A věřte, že při show bylo na co koukat. Návštěvníků do Hasseltu dorazilo oproti minulému ročníku o něco méně. Po hudební stránce jsem byl nadmíru spokojen. Organizace měla drobné rezervy oproti minulému ročníku. Vidět uvnitř haly někoho v jiné barvě oblečení než černé by se rozhodně stát nemělo!

Dobrá zpráva nakonec - na naší domácí scéně, v Roudnici nad Labem, letos o prázdninách proběhne druhý ročník letního festivalu Pleasure Island, jehož nedílnou součástí bude i hardstyle a hardcore stage. Už teď se můžete těšit na duo Showtek, Dj Thera a hardcore legendu Dannyho Masselinga neboli Angerfist. O hlasový doprovod se postará ostřílený Mc Tha Watcher. Stačí jen doufat, že pořadatelská agentura zatím uveřejnila pouze „ta slabší“ jména v line-upu a na domácí půdě budeme mít harder styles line-up srovnatelný s těmi zahraničními.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BLACK-NEXT BLACK OVERDOSE

Sobota 23. 4. 2011
Vstup: 39.50 (+€ 3.25)
Vystupují:
Fenix, Coone, The Prophet, Brennan Heart (LIVE), Scantraxx Swat - Reloaded (Headhunterz & Wildstylez), Scantraxx Swat - Raw (Frontliner & Ran-D), Noisecontrollers (LIVE), Italian Madness (Technoboy vs. Tuneboy, Tatanka vs. Zatox), Black Overdose, AVIO (LIVE), Hardcore Heroes – (Neophyte, Evil Activites, Tha Playah, Kasparov, Endymion, Nosferatu, Ruffneck, Ophidian), Angerfist (LIVE), MC Villain
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika