Kam na čarodějnice?

Kam na čarodějnice?

27. 04. 2011  |  Autor: Kuamone  |  Komentáře (0)
Poslední noc měsíce dubna je již od nepaměti spojená s hromaděním temných sil. Na obranu před nimi se na vyvýšených místech zapalovaly ohně. Ve středověku dostaly do té doby abstraktní symboly zla konkrétní podobu - čarodejnice. A dnes? "Čarodejnice" jsou především spojené se začátkem open air festivalů a letních parties. Pojďte se s námi podívat na to, co a kde se příští víkend koná!
28. 4 - 1. 5. - Shot Down The Witch 4 Ever
Teknivaly se o valpružině noci stávají podobnou tradicí jako samotné pálení ohňů a ani letos tomu nebude jinak. Rekreační zařízení Hádinka poblíž Vítkova u Opavy se již počtvrté stane svědkem akce Shot down the witch. Počet sound systémů, které přijedou, je opět ohromný. Jejich styly jsou různorodé a slibují zábavné čtyři dny.

29. 4. - Majáles Brno
Tradiční série jednodenních festivalů se v pátek 29. dubna zastaví v Brně. Program na čtyřech stagích začíná již o půl druhé odpoledne a končí cca o půlnoci. Afterparty se odehraje v klubu Fléda. Program brněnského Majálesu je cílen na fanoušky českých pop-rockových klasik jako jsou Monkey Bussines, Tata Bojs, Chinaski či Vypsaná Fixa. Na své si přijdou i fandové elektroniky a hip hopu - vystoupí projekt Midi Lidi a Prago Union. Jedna stage je vyhrazena i pro studentské kapely.

29. 4. - 30. 4. - Majáles Plzeň
Plzeňský Majáles je rozdělen do dvou dnů. Vystoupí zde Tomáš Klus, Fast Food Orchestra a nebo Hentai Corporation. Sobota je vyhrazena pro klasický open air festival. V Amfiteátru Lochotín se představí podobná sestava jako v Brně - Divokej Bill, Chinaski, Vypsaná Fixa, Sto Zvířat a nebo The Pipes and Pints. Program se odehraje na třech pódiích.

29. 4. - 1. 5. - Geometrix - Journey Behind The Vortex
Party, která potěší zejména fanoušky psytrancu. Na dvou pódiích vystoupí djs i live acty. Jak býva u akcí v režii Hedonixu zvykem, můžeme se těšit na dokonalé dekorace. Tentokrát budou inspirované sakrální geometrií. K jejich realizaci byl přizván ukrajinský umělec Dimorphic.

29. 4. - Mayhem'n'Madness

O čarodějném víkendu se samozřejmě nekonají pouze open air akce. K dispozici je i velké množství klubovek. Jednou z nich je i "fresh" drum and bassová noc Mayhem'n'Madness. Na akci zahrají Formitox, Jezour a Keshu z FDC Crew, dále KaDEL, Fiila a také rezident této party Watever. Specialitou bude projekce od srbské vjky jménem Agotha.

29. 4. - Vyškovské majáles
Velmi zajímavý program má Majáles ve Vyškově: zahraje taneční kapela Le Pneumatiq, folk-rockoví Poletíme? nebo fůze elektroniky a živého hraní Neon Fox. Produkce ale nezapomněla ani na djs: zahraje zde progresivní dj a vývojář nových hudebních technologií Jeff Milligan, Polák Schimek. Dále český minimalista Subsist, David Drexter, Kaisersoze a mnoho dalších.

29. 4. - 1. 5. - Tekwitch Project vil. 2
Další free party, tentorát o dvou masivních stageích. První z nich mají pod palcem sound systémy Luxor, Metro, NSK, Oktekk a Defekt. Jejich hosty budou live acty od Heseda Formata C:/, Čechofrancouz Suburbass a také český projekt Hungry Beats. Druhá stage je v režii drum and bassových Tele2Beatz a těšit se můžeme na djs Pixie, Suki, Wash, Technical, Rich & Bastien, Bass Beast kru a nebo Wnkow sound djs.

30. 4. - Trancefusion
Party pro fanoušky trancu. Vystoupí ATB, Emma Hewwit, Dash Berlin, Cosmic Gate či Roger Shah. Line up a vyčerpávající info najdete zde: https://poslouchej.net/14971-Line-up-a-posledni-informace-k-Trancefusion.html

30. 4. -  MayDay
Do našeho přehledu si zaslouží zařadit i proslulá německá halovka. Na pěti žánrových stagích zahrají například Len Faki, Jeff Mills nebo Sven Vath za techno a minimal. Schranz a aktuální vlnu hard techna budou na Factory stage reprezentovat Angerfist live, Showtek, Tha Playah či Outblast vs. Korsakoff. Vystoupí ale i trancoví Paul van Dyk, Westbam či Sander van Doorn.

1. 5. - Mayday festival
Festival pořádá Antifašistická akce a na své si přijdou fanoušci hip hopu a pak především tvrdších odnoží kytarové hudby. Za hip hop vystoupí osobnosti okolo labelu Big Boss a Lushlife ze Spojených států. Dále se můžeme těšit na hard core Heaven Shall Burn, punkáče Red Union a nebo kanadské Spectres. Součástí festivalů bude i pásmo přednášek s anarchisticko levicově zaměřenými politickými aktivisty: Alan Carte, John Holloway a Octavio Alberola. Na programu je i promítání filmů a výstavy.

30. 4. - 1. 5. - Gurmán festival

Na tomto festivalu si příliš hudby neužijeme, ale zato se velmi dobře najíme. V rámci Gurmán festivalu se bude konat i Barista Open - mezinárodní soutěž v přípravě kávy, těšit se můžete i na promítání filmů zaměřených na jídlo. Mezi kuchaře, kteří budou přednášet a vařit patří Zdeněk Polhreich, Roman Paulus či Emanuele Ridi.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika