Eskmo na příští Conference

Eskmo na příští Conference

03. 05. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Když někoho do Ninja Tune přivede věhlasný producent Amon Tobin, stojí za to sledovat jeho práci. A pokud o někom poté Tobin prohlásí, že je to nejlepší, co v posledních letech slyšel, je jasné, že tento producent má budoucnost poměrně jasně narýsovanou.
Přesně to se stalo Brendanovi Angelidesovi, který si říká Eskmo. Stačí se podívat do jeho nabitého diáře. V polovině června se poprvé zastaví v Praze, konkrétně na podiu Lucerna Music Baru.


Rodák z Connecticutu na severovýchodě Spojených státech se k londýnským ninjům dostal přes Warp Records a vlastní značku Eskmo Recordings loni v červenci. Za pár měsíců už poslal do světa první velké album nazvané podle jeho přezdívky a veleúspěšný singl Cloudlight. O promotion se mu zasloužil Amon Tobin, s kterým předtím vydal několik povedených skladeb v producentském duu Eskamon.

Eskmo má s Amon Tobinem zálibu v uživání mnoha zvuků elektronické hudby a rozličných, mnohy podivných nástrojů. Známý server Bleep.com o Eskmovi prohlásil, že vytvořil vlastní hudební styl. Za posledních pět, šest let v něm složil desítky skladeb, které s kladnými recenzemi vyšly jako singly nebo EP.

Přezdívka Eskmo, kterou Brendan Angelides používá od roku 1999, odkazuje na album Eskimo experimentální skupiny The Residents z roku 1979 ze San Franciska. Angelides vypustil písmeno "i", prý aby jménu dodal lehce mystický nádech. Jeho první inspirací byli například britští Prodigy, později Aphex Twin, Dieselboy, Chemical Brothers, Moby, Frankie Bones.

Eskmo

Eskmovy první kroky byly nesmělé. Nemá hudební vzdělání, ale několik let se učil hrát na basu. Zpočátku mu hodně pomáhali přátelé, zasvěcovali ho do počítačových programů ke skládání hudby, ale i jak ovládat klávesy Roland. Aby se zdokonalil, zavřel se Brendan na dva roky do chaty u jezera v rodném Connecticutu. Tam získal dnes vyhlášený jemný melodický styl.... a také se ponořil do spiknutí kolem 11. září 2001, což mělo za následek, že na několik měsíců odjel ze Spojených států do Velké Británie.

Na Ostrovech Eskmo poznal nové elektronické zvuky. Od té doby ho fascinuje breakbeat, v počátcích evropského pobytu se snažil zkrotit i funk. Což se mu nakonec natolik podařilo, že ho pozvalo několik sanfranciských klubů. Ty mu doslova učarovaly, do frenetického města se zamiloval a usadil se v něm. Známé kulturní prostředí ho fascinuje a inspiruje dodnes.

V San Francisku složil svoji první veleúspěšnou skladbu Hypercolor, kterou do šiřšího povědomí uvedla Mary Anne Hobbs v její show na BBC Radio 1. Eskmův singl zařadila mezi stovku nejlepších skladeb roku 2009.

"Chci lidem dávat vzrušující hudbu, která jim třeba může pomoct překonat potíže v osobní životě nebo je k něčemu motivovat," sní Eskmo.

Že se mu to daří, dokazují statisíce shlédnutí jeho klipů na YouTube, plný diář a smlouva s Ninja Tune. Aktuálně je to také nový singl We Got More, na kterém znovu spolupracoval s Amon Tobinem.

Více info už brzy na www.cnfrnc.cz a na facebooku Conference. Vstupenky budou od čtvrtka 5. 5. 2011 v prodeji v sítích Ticketpro a Ticketportal.

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ESKMO

Úterý 14. 6. 2011
Vstup: 390,- do 27.5. /450,- do 14.6.
Vystupují:
Eskmo (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika