FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Šatlava fest 2011 představí i přední české kapely

Šatlava fest 2011 představí i přední české kapely
05. 05. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Stejně jako minulé dva roky i letos pořádá přibyslavská kapela Šatlava hudební festival pod širým nebem - Šatlava fest. „První ročník se konal v roce 2009 a pořádali jsme to s původní myšlenkou oslavit tak páté narozeniny Šatlavy. Festival se povedl a dostali jsme okamžitě chuť uspořádat další rok festival opět.“ Vzpomíná na začátky festivalu Martin Kasal. Minulý ročník představil kromě jiných i kapely Rybičky 48 a Prohrála v kartách.
Následující ročník 2010 šatlaváci pořádali festival již v Přibyslavi a to v místě bývalých sběrných surovin pod zámeckou skálou. „To místo je k takovým akcím jako stvořené, toho nešlo nevyužít. Myslím, že nejen kvůli počasí přišlo na ten ročník přes 1200 návštěvníků.“ Uvádí jeden z pořadatelů Ondřej Málek. V programu festivalu tenkrát kromě jiných účinkovali interpreti Xindl X, Mandrage, nebo Jaksi Taksi.

Letošním ročníkem chtějí pořadatelé festivalu přilákat ještě více návštěvníků, a proto bude festival dvoudenní. Další podstatnou změnou je místo konání, které se z přibyslavského podzámčí přesouvá na přibyslavské letiště. „Na festivalu vystoupí 20 kapel ve dvou dnech. Z toho důvodu jsme museli festival přesunout na větší plochu. Z technických a jiných hledisek z toho vzešlo přibyslavské letiště. Zároveň se tím vyhneme problémům s hlukem, který je na akcích tohoto typu většinou základem nesvárů. Na letišti je navíc krásné prostředí a parádní výhled na Přibyslav. Osvědčily se tam i minulé ročníky hasičské akce Pyrocar.“ Vysvětluje další spolupořadatel Libor Jaroš.

Festival představí jak přední české kapely, tak i místní „domácí“ interprety. Vystoupí zde Úvalská kapela Divokej Bill i jeho starší brácha Medvěd 009. „S kapelou Divokej Bill máme dobré vztahy, stejně jako s Medvědy. Jsme moc rádi, že to dopadlo a že do Přibyslavi přijedou, jsou to festivalové stálice!“ uvádí Kasal. Další perlou festivalu je bez pochyby kapela Nightwork, která nedávno excelovala při předávání hudebních cen Akademie populární hudby, odkud si odnesla rovnou tři Anděly za skupinu, album a videoklip roku 2010.

Fanoušci svižnější a tvrdší muziky se mohou těšit na kapely Arakain a Post-it. „Páteční večer představí metalovou stálici Arakain a také kapelu Post-it, hrající hudební styl crossover. Pátek zakončí ska-punková kapla Fuero Fondo ze Slovenska. Přesné časy vystupujících jsou zatím předběžné, ale obsazení by se již měnit nemělo.“ Uvádí Jaroš. Během festivalu dojde i na další známé kapely jako například: Wohnout, Imodium, No Heroes a již osvědčený Xindl X který měl taktéž úspěch v uvedené soutěži hned třikrát, vždy na třetím místě.

Šatlava fest 2011 se bude konat ve dnech 22.-23. července. Pořadatelé mysleli i na přespolní a proto bude na letišti i stanové městečko a parkoviště. Z přibyslavského vlakového nádraží budou přes náměstí jezdit svozy na letiště. Vstupenky se již teď dají zakoupit v předprodeji a do 17.4. za sníženou cenu 299,- korun na oba dva dny. V Přibyslavi se dají vstupenky zakoupit v prodejně p. Krčála na náměstí, jinak přes e-shop na webových stánkách www.satlavafest.cz.

„Festival bude stejně jako v loňském roce zaměřen na protidrogovou prevenci a podporujeme také projekty na pomoc postiženým lidem. Na festivalu budou informační stánky těchto sdružení.“ Uvádí Kasal. Kromě těchto stánků festival nabídne čajovnu, točenou zmrzlinu, míchané nápoje a další stánky s různými druhy nápojů. Hlad na festivalu zaženou návštěvníci např. gulášem, řeckým gyrosem, nebo u stánku s rychlým občerstvením. Festival by se neobešel bez lidí, kteří se o chod festivalu budou starat, tudíž šatlaváci spolupracují s místními sportovními kluby hokejistů a fotbalistů. „Doufáme, že vyjde počasí a festival proběhne bez větších komplikací. Festival je dotován převážně sponzory, bez kterých by se taková akce konat nemohla. Na místě bude možnost zakoupení vstupenky jen na jeden den a děti do 12 let budou mít vstup zdarma. Vstup zdarma budou mít také majitelé průkazů ZTP.“ Doplňuje Málek.

Dodal: Ondřej Málek, Šatlava fest
ŠATLAVA FEST

ŠATLAVA FEST

Pátek 22. 7. 2011 až Sobota 23. 7. 2011
do 15.6 - 360 Kč do 20.7 - 399 Kč na místě pernamentka 500,- Kč jednodenní 300,- Kč
Vystupují:
divokej bill, nightwork, arakain, wohnout, xindl x, no heroes, post-it, medvěd 009, šatlava, imodium, defragment, hak mak, el´brkas, crime, ohs, arciskačány, zakázaný ovoce, the elements (sk), fuera fondo (sk), plus minus (sk)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |