Exkluzivní rozhovor s Davem Wallacem z Aquasky

Exkluzivní rozhovor s Davem Wallacem z Aquasky

05. 05. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Chcete pořádný mejdan? Tady ho máte! Power Station je nová pravidelná noc v Yes Clubu Prague. Její další díl se uskuteční již 13. května a jako hlavní host vystoupí Dave Wallace, člen legendárních Aquasky. My vám s ním nyní přinášíme exkluzivní rozhovor.
Ahoj, Dave, jak se vede? První otázka se nabízí sama: Jak se těšíš do Prahy?
Ahoj, mám se fajn! Samozřejmě se do Prahy velice těším, byl jsem tu minulý rok a bylo to skvělý!

Co si tak pamatuju, tak jsi tu byl víckrát, které hraní v Praze pro tebe bylo to nej?
No hráli jsme tu vícekrát, ale jelikož jsme tři, já osobně jsem tu byl jen jednou..a o to víc se těším!

Když už jsme u toho, který gig byl pro tebe zásadní? Je mi jasné že toho určitě bude více, ale zkus si vzpomenout na něco, co ti utkvělo v paměti?

Jojo, máš pravdu, je toho hodně, ale na jedno hraní určitě nezapomenu..Bylo to v Hamburku, byl sem tenkrát nemocnej (teda spíš po opici, den předtím sem „ochutnával“ domácí pálenku z hrušek a nějak sem to přehnal) a před vstupem do klubu jsem se cítil fakt hrozně. Ale hned jak akce začala, ta energie a atmosféra mě naprosto vyléčila, bylo to prostě úžasný.

aquasky

No tak snad nebudeš ochutnávat znovu příští týden a pokud ano, atmoška v Yes Clubu by ti také měla pomoct! Teď malinko změníme téma a dostaneme se k produkci Aquasky. Nedávno vám vyšel nový singl, řekneš nám k tomu něco?

Ano, přesně tak. Zrovna jsme vydali singl „Take Me There“ ve spolupráci s vokalistkou Diane Charlemagne na našem labelu Passenger. Zde si to můžete poslechnout: http://soundcloud.com/aquaskyuk/sets/aquasky-take-me-there

V červnu se také chystá remixové EP kde najdete Cutline, Jasona Robinsona a 601, který právě pracuje na sólovém singlu pro Passenger records a blíží se vydání nového elpíčka Aquasky, které by mělo vyjít v září! Moc moc se na to těším!

To zní fajn! A když už mluvíme o produkci, můžeš nám říct, který váš singl byl vůbec nejúspěšnější? Je mi jasné, že to nebude jednoduché si vzpomenout, ale zkus to.

Wow..no jak jsi už naznačil, jednoduché to opravdu nebude..za ty roky jsme toho vydali strašně moc..ale co si tak vzpomínám, první singl 'Dezires' na Moving Shadow byl opravdu úspěšnej. Co se týče alba, tak to je určitě Stay Fresh nebo Beat The system. Také jsme produkovali extra vokály pro hitovku Sidneyho Samsona „Riverside“, kterou asi každej zná..toho se prodalo fakt hodně, asi 40tis. releasů!

Je možné někde najít vaší kompletní diskografii, celkem by mě ten obsáhlej seznam zajímal..
Jistě, naše diskografie srovnaná podle data vydání je zde: http://www.rolldabeats.com/artist/aquasky/tracks/sort_by_year/asc

Další otázka se týká práce ve studiu. Děláte tracky dohromady, všichni 3? Nebo jak to vůbec chodí?
Ano všichni tři spolu spolu pracujeme od pondělí do pátku, nejde jen o studiovou práci, ale i o administraci, o správu našich labelů jako Passenger nebo Monster Sounds., kterej je zaměřenej na produkci, samply atd.

aquasky

Kde máte studio? V jakém děláte programu? Co používáte k Djingu?
Žijeme v Bournemouthu a tam také najdete naše studio včetně nahrávací místnosti pro vokály. Na produkci používáme Cubase a Ableton, na Djing Serato a Vestax VCI 300 Mk2s.

Zmínil ses o vokálech, které jsou na vašich skladbách často slyšet, s kým nejradši spolupracujete?
Teď zrovna nahráváme nové album, jak jsem se již zmínil, a spolupracujeme na něm se jmény jako Lee Mortimer, Kelevra, Ragga Twins, Acafool, The Engineerz Experiment atd. Líbí se nám pracovat s novými lidmi, mění to dynamiku tracků a nikdy nevíš co přijde!

Pojďme zpět k tvému hraní tady v Praze. Co od tebe můžeme očekávat? Můžeš nám malinko popsat tvůj set?
Aquasky sety jsou směsí breaks, electra, dubstepu a drum n´bassu. Všechny věci co budu hrát jsou pro mě bomby, doufám že pro vás budou taky! Tady je pro představu odkaz na náš nejnovější mix.

Hraješ pouze vaší produkci nebo i tracky jiných producentů?

Preferuji hraní našich nejnovějších tracků, abych viděl jestli mají úspěch, ale samozřejmě to mixuji se staršími věcmi a s tracky ostatních autorů.

Opustíme na chviku hudební téma..jaký drink preferuješ na party? Máš rád pivo? České pivo?
Ano, miluju pivo! A pokud je Budweiser české pivo, což myslím je, tak ano, mám rád české pivo a těším se na něj!

Jsi ženatý, máš děti ? Pokud ano, kolik jim je let a vedeš je nějakým způsobem k muzice?
Ano jsem ženatý, mám dvě děti, čtyřletého kluka a šestiletou holku. Brávám je pravidelně do našeho studia a pouštím jim naše nové věci…milujou drum ´n bass a dubstep! Jestli se budou chtít prosadit v hudbě, budu jen rád a budu je podporovat, ale nikam je netlačím..

Tak to je super, myslím že nám tu rostou dvě další posily Aquasky projektu! Děkuji moc za rozhovor a budu se těšit v pátek 13. 5. v Yes Clubu!


Také díky, bylo mi potěšením..a už se opravdu moc těším do Prahy!

Exluzivně pro www.poslouchej.net , autor David Hodák aka Dave (Substance-D)


www.facebook.com/AquaskyUK

Dodal: David Hodák, Yes Club PR Management
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

POWER STATION FEAT AQUASKY

Pátek 13. 5. 2011
Vstup: 150kč do 23:00, poté 200kč
Vystupují:
Aquasky, Substance-D, Adelight, Groove Addiction live fr
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika