Čtvrtý ročník městského festivalu Žižkov sobě

Čtvrtý ročník městského festivalu Žižkov sobě

15. 05. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Čtvrtý ročník městského festivalu se uskuteční během měsíce června nejen v Paláci Akropolis, ale především na veřejných prostranstvích třetího městského obvodu. I v letošním roce je široké spektrum programu zaměřeno na všechny věkové kategorie.
Pro nejmladší je připravena výtvarná soutěž s názvem Můj domeček, kterou finančně podpořila Raiffeisen stavební spořitelna. Vítězná dílka budou k vidění v budově této instituce celý červen a vernisáž této výstavy proběhne v úterý 31. května.

V pátek 3. června a v neděli 5. června v odpoledních hodinách budou ulice Žižkova patřit kejklířům a žonglérům, kteří mumrajem v ulicích pozvou obyvatele na všechny další akce festivalu. Hned 5. června večer se náměstí Jiřího z Poděbrad stane divadelním jevištěm. Ostravské Bílé divadlo uvede hru Z tohoto obrazu už nikdy neodejdu.

V pondělí 6. června budeme mít možnost uvidět výsledky výtvarné skupiny Phase – světelná a projekční show Illumi_nation rozzáří prostor před kostelem Nejsvětějšího srdce Páně na Jiřího náměstí hned po setmění.

žižkov sobě
Podívejte se na fotky z loňského ročníku festivalu Žižkov sobě

Středa 8.6. a čtvrtek 9.6. budou patřit hudbě na Vrchu sv. Kříže ( Parukářce). První večer vyplní Sto zvířat, Švihadlo a CCTV Allstars, druhý francoužští hip-hopový mágové Chinese Man a Kapitán Demo. Po obou hudebních večerech bude pokračovat program v Paláci Akropolis afterpárty.

V sobotu 11. června pozveme milovníky sportu na Vítkov. Tady proběhnou závody na kolech, koloběžkách a in-linech. Zároveň uvidíme exhibice, v jejichž rámci nám footbagové umění představí čtyřnásobný mistr světa a Evropy Honza Weber nebo mistr Evropy 2010 v disciplíně yoyo Vašek Kroutil. Frisbee, totální využití létajícího talíře nám předvede úřadující mistr ČR Jakub Koštel. K využití bude streetballové hřiště a možnost naučit se s lektory základy hiphop a streetdance.

V neděli 12. června se stane náměstí Jiřího z Poděbrad scénou pro Teatr Novogo Fronta a jejich představení Phantomysteria.

V pondělí 13. června ožijí na Žižkovské věži Pražské legendy v podání souboru Geisslers Hofcomoedianten.

žižkov

Sobota 18. června bude patřit sál Paláce Akropolis pražskému Mistrovství středních škol ve stolním fotbálku a následné Dancehall & Hip Hop Session. V rámci oslav světového dne žonglování proběhne na Židovských pecích Reggae Juggling Open Air.

V neděli 19. června večer budeme svědky realizace snu několika lidí, kteří ze starého hasičského auta udělali pojízdnou divadelně-hudební scénu. Soubor Spitfire Company a jejich premiéra Traffic Dance bude určitě zajímavým zážitkem.

Poslední červnovou sobotu pozveme rodiče a děti na Dopravní hřiště v Jilmové ulici. Ukázky práce zdravotníků, psovodů nebo Pražských služeb doplní skákací hrad a jiné zábavy pro malé i velké.

www.zizkovsobe.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika