SAIAN SUPA CREW v Abatonu

SAIAN SUPA CREW v Abatonu

01. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
D Smack U Promotion ve spolupráci s Abaton Productions priváží skutečně to nejlepší z francouzské hip-hopové scény, tedy Saian Supa Crew, což je několika cenami ověnčená hip-hopová jednička. Loni vydali další výborné album a tak se pod křídly červeného býka v úterý 21.února v Abatonu máme na co těšit.
Druhou největší hip-hopovou scénu po USA má Francie. A z Francie k nám D Smack U Promotion ve spolupráci s Abaton Productions priváží skutečně to nejlepší, tedy Saian Supa Crew, což je několika cenami ověnčená hip-hopová jednička. Loni vydali další výborné album a tak se pod křídly červeného býka v úterý 21.února v Abatonu máme na co těšit. Jako support zahrají holandští Pete Philly and Perquisite o nichž kritici nešetří chválou za jejich CD Mindstate.

Saian Supa Crew
Sir Samuel, Specta, Féniksi, Leeroy Késiah, Sly The Mic Buddah et Vicelow - to jsou SA?AN SUPA CREW. Každý pocházející z jiných kořenů (Guadeloupe, Nigerie, Maroko) a dohromady se dali s jediným cílem: "Nikdy nebudeme dělat něco, co už udělal někdo před námi". Původně působili ve třech různých skupinách - Sly a Samuel v Simple Spirit, Specta a Leeroy v l`Explicit Samourai" a Féniksi, Vicelow a KLR tvořili OFX. Všichni nahrávali ve studiu Nomad pod dohledem Dje Fun. Vzhledem k mnoha setkáním to nemohlo skončit jinak než společným vystoupením na konci roku 1997. Půl roku nato spatřilo světlo světa maxi LP "Sai"an Supa Land", které obsahuje první dva společné tracky. Od té doby se tyto tři kapely sloučily a dali tak vzniknout Saian Supa Crew (podle superbojovníků z manga komiksu Dragon Ball Z) s krédem "peace, love and having fun".

V říjnu1999 vydávají na labelu Source svůj debut "KLR", věnovaný náhle zemřelému členovi SSC. Alba se prodalo přes 300.000 kopií, singlu Angela, který se stal jedním z hitů léta 2000, dokonce přes 600.000! Kapela se tak dostala do širokého povědomí. Proti veškeré showbiz logice, kdy kapela vydává jeden singl za druhým, se SSC rozhodli zaměřit se především na živá vystoupení. Dalo by se říci, že svoji pódiovou show dotáhli k naprosté dokonalosti ve všech detailech, což pro šestičlenou není zrovna sranda. Do svých koncertů začlenily krátké scénky, předělávky rapových a popových hitů, beat box a breakdance, to vše hlavně proto aby jejich show byla zábavná jak pro ně, tak pro diváky. To, že se jim to podařilo může potvrdit každý, kdo je někdy naživo měl možnost vidět.

V říjnu 2001 vydávají pod produkčním dohledem L`Blocka druhé album X Raisons. Na albu můžeme najít mix ragga, soulu, salsy, home-made verzi Voodoo Chile od Jimiho Hendrixe, lekci kreolštiny a mnoho dalších důkazů výřečnosti téhle party. Celkem 180.000 kopií této desky a nespočet skvěle přijatých koncertů po celé Evropě jen potvrdili jejich pozici na hudební scéně.

Poté, co v roce 2002 spolupracovali např. s RZA na jeho albu "The World According to RZA" a v roce 2003 přispěli na dobročinou kompilaci "Opinion sur rue" se členové SSC dočasně rozcházejí a věnují se práci na svých původních projektech, ze kterých SSC vznikly. V říjnu letošního roku kapela vydala svoji třetí album s názvem Hold Up a opět s ním sklízejí veliké úspěchy. Naživo se o kvalitách téhle party můžete přesvědčit 21.Února 2006. Taky už se těšíte?


Více na www.saiansupacrew.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika