Kalendář koncertů 6/2011

Kalendář koncertů 6/2011

02. 06. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Červnové prosluněné dny přijedou podpořit Cut Copy z Austrálie, pro zadumanější se hodí spíš Philip Glass v Národním nebo Wooden Wand na strahovské sedmičce. Více v přehledu.
7. 6. Blank Dogs (Strahov 007)
Blank Dogs byli v raných fázích kariéry velkou neznámou. Nic netrvá věčně, i přesto, že obvazování tváře na tiskovkách působí prostě mysteriózně: z Blank Dogs se nakonec vyloupl Mike Sniper, ale kdoví, jestli to není jen další mystifikace. Chtěl se prostě vyhnout škatulkám, ale stejně ho dohonily. No-fi. Anebo Shitgaze. Ve zkratce jde o spoustu zkreslených, vyhřeznutých zvuků, kytary a synťáky. Většinou nahrané u Mikea v pokoji. Prostě učesaný bordel, který se představí 7. června na strahovské Sedmičce.



11. 6. Black Tape For A Blue Girl (Palác Akropolis)

Dark wave v podání BTFBG v čele se Samem Rosenthalem. Hesla: Franz Kafka, Marcel Duchamp, David Lynch. První album s názvem The Rope se objevilo v roce 1986 a během následujících 20 let vydala kapela dalších 9 alb, to poslední v roce 2009 s názvem 10 Neurotics. Rosenthalova odbočka směrem k výmarskému kabaretnictví se vyplatila tak napůl – možná našel nový směr pro pětadvacetiletý projekt, ale na druhou stranu znechutil velkou část těch nejoddanějších. Z vlastní zkušenosti s takhle starými projekty (naposledy Mercury Rev) můžu říct: mazejte na koncert.



14. 6. Eskmo (LMB)
Sice nemám ponětí, co Brendan Angelidese tolik inspirovalo na albu Eskimo od The Residents (mimo jiné jedno z nejlepších alb všech dob), každopádně z něj vypustil jednu samohlásku a máme tu Eskmo. Elektronický projekt, který padl do oka Tobinovi, což vyústilo v eponymní debut u Ninja Tunes. Všeobecné nadšení z neokoukaného elektronického ksichtu na sebe logicky nenechalo dlouho čekat. 14. června Eskmo přijede svůj svérázný glitch-breakbeat-dub-a-kdoví co ještě představit taky do Prahy.



17. 6. Phillip Glass: Les enfants terribles (Národní divadlo)
Phillip Glass se opět ukáže v Praze – tentokrát v Národním divadle, kam se jeho muzika podle mě hodí úplně nejvíc. Minimalistické klavírové repetice, vliv, jaký svět neviděl, nekonečný zdroj inspirace, opery, koncerty, kvarteta, sonáty, soundtracky, ale i remix od různých Dj´s. Vedle toho Koyaanisqatsi, Naqoyqatsi a Powaqqatsi. spolupráce s Wendy Sutter nebo Kundun.



20. 6. Wooden Wand (Strahov 007)
Tak jo. Nemám nějak extra rád lo-fi akustické kytary, ale Wooden Wand alias vyděděnec James Jackson Toth, si na svoji poslední placku pozval členy Mercury Rev nebo Lambchop, což se prostě nedá přejít jen tak. Navíc se schoval pod křídla Michaela Giry (Colours of Ostrava!) a po dost obtížném období, kdy se stačil podívat i do basy, je opět ve formě. Dark-folk nebo tak nějak. Dumání o morálce, každodenních přešlapech, které někdy nabývají biblických rozměrů a zátěži, které se říká minulost.



30. 6. Cut Copy (MeetFactory)
Konec školního roku bude patřit Cut Copy, synthpopařům z Austrálie, kteří se od více méně amatérských počátků posunuli až k poslednímu albu Zonoscope. To si i nadále zachovává sluncem vysmažený optimismus a eklektický přístup k tvorbě kapely, která se nebojí přiznat, že všechno co je, už jednou bylo. Vzpomínáte na Since I Left You od Avalanches?



Další tipy na koncerty:
6. 6. Arrested Development (LMB) / 10. 6. Electronic Beats (Apparat, FM Belfast, Bonaparte, When Saints Go Machine) (Archa) / 11. 6. Jack Beats (Roxy) / 16. 6. BoySetsFire (Akropolis) / 29. 6. Ringo Starr (Kongresové centrum) / 30. 6. William Fitzsimmons (Kavárna Potrvá)

https://www.poslouchej.net/partylist.html
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika