Skunk - ska ve Flédě

Skunk - ska ve Flédě

02. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Všichni příznivci hudebního stylu "ska" by neměli vynechat vystoupení baskické skupiny Skunk. Tu přiveze 15.2. do brněnské Flédy agentura Levelb a rozhodně půjde o řízné, latinou okořeněné vystoupení.
Kapela Skunk hraje řízný, latinou okořeněný styl, typický pro baskické kapely jako jsou například SKA-P či Skalariak, který zdárně prokládá tvrdými kytarovými rify a sociálně orientovanými texty. Skunk za svou kariéru stačili zmixovat vše od punku, přes reggae, ska - core až po folklor. Na posledním projektu "Giltzak/Les Clefs" najdete třeba texty ve čtyřech jazycích a jako bonus video z koncertu ve francouzském Toulouse, které nejlíp napoví, o čem Skunk jsou. Toto CD bude, mimojiné, k dostání na samotném koncertě 15.2. ve Flédě.

Biografie: Kapela Skunk vznikla ve městě Hendaye, které leží na pomezí španělsko-francouzsko-baskických hranic. A právě prolínání etnických prvků se na téhle španělské formaci hodně projevilo. Odjakživa propojovali jednotlivé hudební styly a díky jejich nezvladatelné chuti cestovat mají za sebou 600 vystoupení po celém světě s kapelami jako Lee Perry, Fishbone, Voodoo Glow Skulls, Skatalites, Sergent Garcia, Parabellum nebo Goran Bregovitch. Později si Skunk založili vlastní label Skunk Diskak a organizují si vše sami, stali se jedním z čelním představitelů alternativní muziky. Vydali 5 vlastních alb a podíleli se na víc než 45 kompilacích, přesto jsou českému publiku stále neznámí.

Jako předkapela se představí Pražští 2v1, kteří nejsou na českých podiích už žádní nováčkové. Od teskných melodií přes řízné HC se žene jejich hudba promyšlenými ska – punkovými opusy a v Brně nebudou poprvé. Jako dvoutaktní dessert od nás příjměte afterset nejlepšího moravského ska selektora Bostona.



0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika