FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s produkčním Musicfestu Přeštěnice

Rozhovor s produkčním Musicfestu Přeštěnice
27. 06. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Právě začala festivalová sezóna a do tohoto bezstarostného času zapadá bezpochyby i Open Air Musicfest Přeštěnice, který se koná 8. a 9. července 2011 nedaleko jihočeského Milevska a je proslulý zejména svou pohodovou atmosférou. Přečtěte si rozhovor s produkčním festivalu Josefem Kašparem.
Přeštěnice letos nabízí již svůj 11. ročník, na co se mohou fanoušci těšit?
Především na opět pohodovou akci, 60 kapel na třech scénách a bohatý doprovodný program. Věřím, že si každý vybere. Letos to bude opravdu multižánrový festival. Kromě české poprockové špičky bude k slyšení punk, indie, electro nebo hiphop. Mezi hvězdy festivalu určitě patří argentinští Karamelo Santo, Aneta Langerová, Wohnout, Tomáš Klus nebo třeba DJ Wich. Z druhé strany bychom ale neměli zapomínat na legendární undergroundovou skupinu Plastic People of The Universe, která vystoupí v pátek 8. července.

Je zvykem, že headlinerem bývá jedna nebo dvě známé zahraniční kapely, bude tomu tak i v tomto roce?

Letošní rok to bude v pátek italská parta Vanilla Sky a v sobotu zmiňovaní Karamelo Santo, kteří už u nás jednou vystoupili a všechny ohromili svou energickou show.


Novinkou je bezpochyby sobotní Dance stage. Co tě k tomuto nápadu přivedlo?
Dance stage bude záležitostí sobotního programu a je to další krok k rozšíření spektra hudby, kterou u nás návštěvníci mohou slyšet. Ne nadarmo se náš festival jmenuje Musicfest.

V loňském roce se festival v Přeštěnici zapojil do projektu Čistý festival a v porovnání s jinými, většími konkurenty si nevedl vůbec špatně, v počtu odevzdaných kelímků na jednoho návštěvníka patřil k nejlepším. Bude tento projekt pokračovat i letos?
Samozřejmě budeme i letos v tomto projektu pokračovat a doufám, že si povedeme stejně úspěšně. V počtu vysbíraných kelímků na jednoho účastníka jsme skončili na prvním místě.

Častým účastníkem přeštěnického festivalu je německá kapela Green Frog Feet. Letos ale v line up chybí, jakto?
Na letošní rok jsme se domluvili na koncertní pauze, jistou náhražkou bylo jejich jarní vystoupení v Milevsku na festivalu Rockstage.

Stejně jako loni se i v tomto roce mohly mladé a perspektivní kapely přihlásit do projektu Expedice Přeštěnice, kde mohly bojovat o účast na festivalu. Jak bys letošní Expedici zhodnotil? Zaujala tě některá z kapel kromě vítězných 4EVER?

Osobně se mi líbí kapela Unifiction, která se pohybuje na hranici mezi hudbou a divadlem, ale nakonec pro ni nehlasovalo tolik fanoušků, aby mohla postoupit. Každopádně soutěž ukázala, jak moc dokáží kapely zalarmovat své příznivce, aby poslali obyčejný mail.

Minulý ročník se nesl ve znamení obrovského vedra. Pro návštěvníky tak bylo příjemným osvěžením hasičské auto, které přijíždělo několikrát denně a rozstřikovalo po zájemcích chladnou vodu. Chystá se něco podobného i letos?
Pokud bude horko, tak se milevští hasiči samozřejmě opět objeví.

Mnoho návštěvníků loni postrádalo mobilní sprchy. Jak tomu bude tento rok?
Provozovat sprchy v areálu je poměrně náročná a nákladná záležitost. Přesto jsme je před dvěma roky instalovali do nedalekého penzionu. Bohužel nebyly tak hodně využívány. Jako určitá varianta se jeví nové venkovní koupaliště, které je od června v provozu v nedalekém Milevsku.

Open Air Musicfest Přeštěnice byl v soutěži Festivalové hudební ceny zařazen mezi 20 největších českých festivalů a tím pádem nominován do soutěže o nejoblíbenější festival. Potěšilo tě to?
Koho by nepotěšilo být mezi nejlepšími českými festivaly jako Rock For People nebo Sázava Fest.

Každý pořadatel má svou vysněnou kapelu, kterou by rád pozval? Jaký je tvůj tajný sen?

Za ta léta se spíš snažím, aby náš festival byl takovou středně velkou pohodovou akcí než mega festivalem s megahvězdami. Z tohoto hlediska by mi přišlo nepatřičné, kdyby u nás vystoupila třeba moje oblíbená skupina U2. Chci, aby lidé k nám přijeli za atmosférou, nikoliv za jednou kapelou, a po jejím vystoupení spěchali z festivalu domů. To raději uspořádám samostatný koncert.

Otázka do budoucna – chystáš se pokračovat ve festivalu i nadále? A máš už nějaký plán pro 12. ročník?
Organizace festivalu je docela adrenalinový sport s nejistým koncem, tak uvidíme…

Chtěl bys závěrem čtenářům ještě něco vzkázat?
Neseďte doma u kompu, zapomeňte na starosti a přijeďte třeba už ve čtvrtek 7. července do Přeštěnice. Jako bonus tady bude první festivalová večerní party zcela zdarma.

Šimon Blaschko


Dodal: Josef Kašpar
PŘEŠTĚNICE

PŘEŠTĚNICE

Pátek 8. 7. 2011 až Sobota 9. 7. 2011
550 Kč, od 1.6. 650 Kč jednodenní 350 Kč
Vystupují:
Zakázaný ovoce, Tomáš Klus, Goodfellas , Wohnout, Skyline, Aneta Langerová, Vanilla Sky (It), Hand Grenade, Peshata, F.O.B, Šatlava, Plastic People of the Universe, Volant, ACDC revival, Escape 2 the Jungle, Patricie, The Despaires, Milerium, Street Fighters, No Heroes, BAM, Enter, 12°Bagpipers, Keks, K2, Imodium, Debbi, Medvěd 009, Mig 21, Karamelo Santo (Arg), UDG, Vítěz EXPEDICE Přeštěnice, Civilní obrana, Candy Meatworks, Underside, Post It, Pub Animals, Ticho de pre Cupé Band, A5, JAYK3M, Coco Jambo, Defuckto, Transmitter (uk/de), Lus3, Pytel blech
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |