Švédská kapela Covenant míří do Roxy

Švédská kapela Covenant míří do Roxy

28. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci propagace svého nejnovějšího alba Modern Ruin vystoupí švédská skupina Covenant koncem tohoto týdne v Roxy. Na pořadu večera jsou také Lakeside X.
Kapela začínala jako skupinka teenagerů hrajících v garáži pro uši rodičů. Bylo jich tenkrát až k neuvěření šest.Časem se sestava zredukovala na tři: vokalista a skladatel Eskil Simonsson, klávesista a textař Joakim Montelius a klávesista Clas Nachmanson. Prvním songem Covenantu v současné sestavě byl Replicant − skladba, která (jak Simonsson dodává) byla pro skupinu významným krokem kupředu a u níž si byl jistý, že to byla ta poslední, kterou kdy napsal. To neměl ještě vůbec tušení, že bude brzy následovat dohoda s hudebním vydavatelstvím Memento Materia a vzápětí celé album.

Název prvního alba, které Covenant vydali, je Dreams of a Cryotank. Tento ambiciózní projekt reflektoval vliv vizionářských prací Ridleyho Scotta a Arthura C. Clarka a také rytmickou preciznost svých předchůdců v elektronické hudbě, jimiž byly rozličné skladby, přes evidentně klubové až po 23 minuty dlouhou nahrávku ambientní hudby nazvanou Cryobank Expansion. Nejdůležitější na albu Dreams of a Cryotank je však píseň Theremin, která se stala klubovým hitem skupiny a na tanečních parketech se hraje ještě dnes.



V tu chvíli už si Covenant vydobývali jméno svými živými vystoupeními. První živá ztělesnění se vyznačovala propracovanými kostýmy a mimozemskými postavami, např. „vesmírným samurajem“. Na sklonku dekády se Covenant začali se svým sedmým studiovým albem Modern Ruin ubírat jiným směrem. Modern Ruin je jistě vhodný titul tohoto víru beatů a emocí, na jedné straně atmosférických a hymnických, velmi nesouvislých, a přece hluboce osobních. Modern Ruin také znamenala další prvenství pro kapelu – debut skladatelské spolupráce nyní stálého člena Daniela Myera.

Předprázdninový večer obohatí svým vystoupením také Lakeside X, kteří nedávno vydali své třetí studiové album City of Red Lights (X-Production). Tato indie-elektro formace pro svou poslední nahrávku přibrala Paula Kendalla z Recoilu. Hluboce atmosférický kousek nezůstal bez povšimnutí, chytl také Ivannu Benešovou, která jej použila ve svém posledním filmovém hitu Zneužívaný. Hudební klip inspirovaný filmem je právě teď poprvé v oběhu. Vstupenky na akci je již možné zakoupit v síti Ticketpro, pro včasné zájemce za 390,– Kč.

www.roxy.cz


Dodal: Katerina Pisackova, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: COVENANT (SWE)

Čtvrtek 30. 6. 2011
Vstup: 390 Kč
Vystupují:
COVENANT (SWE) & guest LAKESIDE X, Tráva
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika