United Flavour mají nový klip ke skladbě Hits

United Flavour mají nový klip ke skladbě Hits

13. 07. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ninjové údajně spřízněni se skupinou United Flavour přepadli rádio a unesli programového ředitele. Podívejte se na videoklip Hits feat. King Kalabash a uvidíte, jak by měla dopadnout převážná většina programových ředitelů v českých rádiích.
Písnička Hits, ve které hostuje zpěvák King Kalabash původem z Martiniku, vyšla na novém albu United Flavour s názvem Attitude. Text skladby kritizuje zažitou praxi většiny rádií, které o novou a neotřelou hudbu nejeví valný zájem. Bubeník Jaro za kapelu říká: „Každý, kdo se pohybuje v hudební branži mimo mainstream ví, jak rádia ignorují cokoliv, co je mimo zajeté koleje a jak dokola točí své „osvědčené hity“. Hudba, jež se nevejde do vymezené škatulky, má minimální šanci dostat se do playlistu rádií. Najde se i pár menších stanic, které podporují zajímavé projekty, ale sami toho vzhledem k lokálnímu zaměření moc nezvládnou a hudební scéna tak stagnuje. Komerční rádia by neměla zapomínat na svou společenskou funkci a podporovat místní scénu. Nás tenhle stav už pár let štve, takže jsme o tom napsali písničku a rozhodli se natočit i videoklip.“ „Jde skutečně o problém komerčně určovaného trendu, nezájem o podporu talentovaných umělců a v neposlední řadě i o lobby tzv. major labelů, pro které je zisk z produkčních poplatků za odvysílané skladby v době stagnujících prodejů hudby prioritou“, dodává Radek Adamec z Institutu moderní hudby a labelu SubPub Records, který vydává United Flavour, Skyline, Navigators, Madfinger a další skupiny.



Videoklip Hits vznikal během dvou květnových dnů v prostorách Radia 1 a v klubu Cross. O námět, scénař a režii se postaral baskytarista United Flavour Djei, kamera, střih a postrodukce byla v rukou brněnského studia Tvision a roli ředitele radia hraje herec se švédskými kořeny Robert Nelson. Kapela má momentálně rozpracovány další tři videoklipy k písním Rally Round, Attitude a Ninos, které půjdou ven během léta a podzimu.

Druhá studiová deska United Flavour Attitude, na níž hostuje spousta zajímavých umělců, vyšla v březnu 2011 a na jejím vzniku se podíleli lidé celkem čtrnácti národností. United Flavour absolvovali během jara úspěšné turné po klubech v ČR a SR, které završil vyprodaný koncert v pražském Lucerna Music Baru. Letní festivalové turné obsahuje dvacet zastávek v České republice, Slovensku, Polsku, Maďarsku a Španělsku, kde United Flavour vystoupí na největším evropském reggae festivalu Rototom Sunsplash po boku takových hvězd jako jsou Stephen, Ziggy a Kymani Marley, Shaggy, Jimmy Cliff a další.

Dodal: Jana Tomášková, IAM unlimited s.r.o.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika