Snow Splash 2006

Snow Splash 2006

12. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mrazy a karibská muzika sice nejsou příliš kompatibilním spojením, ale pražská reggae scéna je konečně natolik aktivní, že se můžete i v zimě dočkat zajímavých akcí. Tím nejslibnějším příkladem bude warm up 3. března v Abatonu na červnový open air festival Reggae Meeting.
Třetí ročník večírku SNOW SPLASH tentokráte dostává mega rozměr: Tři ozvučené scény představí velmi vzácné zahraniční hosty i domácí špičku ledovce z oblastí reggae, dancehallu, hiphopu i raggajungle.

LIVE STAGE
Nejvýznamnějším hostem hlavní scény bude Daddy Freddy z jamajského Kingstonu, který získal v roce 1989 revoluční titul „nejrychlejší rapper na světě“ a zápis do Guinessovy knihy rekordů. Tomu ještě v půlce 80. let předcházel přesun do Velké Británie, kde natočil společně se zpěvákem Asher D album „Raggamuffi´n´hiphop“, které se stalo zásadním průkopníkem kombinace dvou dosud nezávislých stylů - jamajského ragga a britského hiphopu. Tím předznamenaly o 15 let dříve propojení, které se dnes dere na vrcholy hitparád. Daddy Freddy se ale tehdy po několika hektických létech vrátil domů na Jamajku, aby načerpal nové síly. Do nového milénia vstoupil s dalším přelomovým albem „Old School – New School“, které produkoval britský zvukový kouzelník The Rootsman. Spolupráce s evropskou scénou mu otevřela dveře na celý kontinent, a tak Daddy Freddy dnes cestuje možná ještě více, než předtím. V květnu 2004 vydal dosud své nejnovější album „Hardcore“ a na jaro 2006 chystá novou desku! Z té pravděpodobně uslyšíme ukázky i na jeho prvním vystoupení v ČR, při kterém jej bude doprovázet zkušený berlínský backing band Dub Passport.

Mezinárodní band United Flavour vystupuje pod tímto názvem teprve rok a půl a za tu dobu tu zvládl nevídané. Kapela málem vyhrála soutěž Kola Loka Popstar, ale nakonec se odmítla upsat velkému koncernu. Přesto s velkým úspěchem v létě vystupovala před Kelis v Malé Sportovní hale, v televizní Noci s Andělem, dvakrát po sobě v po strop zaplněné Roxy a na několika zásadních festivalech. Jejich originální kombinace reggae, dancehallu, latina, hiphopu a r&b jim nyní vynesla nominaci na Akropolis Music Awards, ale kapela rozhodně neusíná na vavřínech. Band nyní připravuje vlastní klip k singlu „Revolution“, desku pro dvorního rappera Henry D a na horizontu je i samostatné dlouhohrající album. Kolem United Flavour se neustále děje hodně zajímavého a každý jejich koncert je plný překvapení a tance.

DANCEHALL
Kultura soundsystémů původně pochází z Jamajky, ale už je součástí hudební scény na všech kontinentech (kromě Antarktidy). V Karibiku se místu, kde zpívají zpěváci za doprovodu selektorů vybírajících desky, říká dancehall. Proto se tak jmenuje i tato scéna, i když vedle moderního reggae představí i pikantní nálož rapu v podobě pražských Prago Union. Samotný dancehall přijede reprezentovat z německého Mnichova čtyřčlenný Mortal Kombat Sound, kde zpívá U Cee z kapely King Banana, která rozjásala na podzim klub Roxy. Ze zahraničí zamíří do Abatonu také mezinárodní crew G-Force, která má na svém kontě mnoho vystoupení po celé Evropě s legendama jamajské scény. Slovensko bude reprezentovat trenčínský sound Ghetto Youths a Prahu v současnosti dva nejlepší soundy Pro Sound Systém a Bingi Dem kru. Zároveň ale nesmíme zapomenout na sety od Peeni Walli a Admirála Kolíbala, které zajistí, že v dancehallu bude nonstop pohoda.

RAGGAJUNGLE
Třetí scéna bude věnována stále populární kombinaci breakbeatů s vokály vycházejícími z jamajské tvorby. Tento styl ale dnes už nemá omezení působnosti a tak své hlavní základy má např. v Kanadě, USA, Velké Británii, Francii nebo Belgii, odkud přijede další vzácný host tohoto festivalu. Raggamuffin Whiteman je belgický DJ, který už v Čechách několikrát ohromil diváky svou jedinečnou show a geniálními mixy, od kterých jde těžko odejít. Navíc se v Abatonu bude střídat s partou zkušených domácích DJs, jako jsou Mad4Ce & Chong X, Yukimura, Shin, Sittah a Rich. I na této stage najdete roztančenou atmosféru, kterou si můžete naplno užít v pátek 3. března v Abatonu od 19h až do 6. hodiny ráno.


Od pondělí 13. února můžete pořídit lístky na Snow Splash v předprodeji za nejvýhodnější možnou cenu! V obchodech TSP Records (Školská 26, Praha 1) a Grow Shop (Bořivojova 95, Praha 3) pouze do 24. 2. za bezkonkurenčních 250* Kč. V obchodech Maximum Underground (Jilská 22, Praha 1), Reprezent (Saská, Praha 1) a v síti Ticketpro za 300* Kč. Můžete tak nejen ušetřit, ale vyhnout se i čekání ve frontě před klubem. V Abatonu budou v den konání lístky za 350 Kč, tedy pokud ještě nebude vyprodáno.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika