La Breakz ve Fabricu

La Breakz ve Fabricu

13. 02. 2006  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Rok se s rokem sešel a do Ostravy v únoru přijede další britská breakbeatová hvězda. Loni vystoupil ve Fabricu na akci La Breakz jeden z členů projektu Aquasky, konkr. Brent Newitt. Akce měla dobrou odezvu u návštěvníků a tak se realizační tým rozhodl letos i představit původně dvoučlenný britský projekt The Freestylers...
Ti mají na svědomí přes 50 nahrávek, prodali půl milionu desek, obsadili hitparády s nahrávkami „Push Up“ a „B-Boy Stance“ a dokonce si je Lenny Kravitz vybral jako předskokany na svých koncertech. Sklidili obrovský úspěch na festivalu Glastonbury, projeli křížem krážem celý svět se svou skupinou, vydali 3 alba a nyní se připravují na nové album, které by mělo vyjít snad v tomto roce. Aston Harvey a Matt Cantor se spolu potkali, když oba pracovali ve studiu Fresh Records (později Freskanova) v roce 1996. První společná nahrávka „Drop The Boom“ vyšla v roce 1998 a odstartovala jejich kariéru jako The Freestylers. Jejich zvuk má kořeny v hip hopu, na kterém oba vyrůstali, ale vyvinul se do unikátní podoby, kdy čerpají inspiraci z dancehallu, reggae, elektra, soulu, breakbeatu i drum & bassu. Je hodně syrový a hutný, ale každý si v něm najde to své. Na jejich vystoupeních potkáte jak hip hopery, tak příznivce reggae a jiných stylů.

V pátek 24.února přijede do ostravského Fabricu DJ Matt Cantor a spolu s ním vystoupí jejich dvorní MC Sir Real. V této sestavě se představili již několikrát na různých tanečních akcích a festivalech po celém světě a vždy měli velký úspěch. Druhé významné jméno na této akci bude oblíbený DJ Philip TBC, který nás opět zasvětí do tanečních zlomených rytmů od pomalejších až po ty svižné. Samozřejmě, že nebudou chybět ani domácí rolleři Lautek & Kmin a neměli bychom zapomenout na sličnou Djku Adelight, která dává přednost spíše breakům z houseovým a funky nádechem. Pohodu a klid si můžete dopřát ve speciálně upraveném Chill Outu.

Pokud hledáte více informací o této akci, mrkněte na oficiální stránky www.labreakz.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika