Metaloví Samael ve Futurum

Metaloví Samael ve Futurum

21. 08. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
I když se tomu nechce věřit, téměř 20 let již hrají a inovují metalovou scénu průkopníci Samael. Vznikli v roce 1987 ve švýcarském Sionu a poměrně záhy si vybudovali pověst kapely, která je nejen obestřena tajemstvím a mystikou, ale zároveň dovede bořit stereotypy, provokovat a dráždit.
Zprvu death/blacková formace se začala transformovat do stylu, pro který se vžilo označení dark metal, později s předponou „elektro“. Již před deseti lety se totiž SAMAEL stali jedněmi z průkopníků moderních elektronických zvuků a postupů v metalu, a to díky kultovnímu kosmickému albu „Passage“. Spojením všech těchto vlivů a díky skvělému citu pro melodie a atmosféru vytváří SAMAEL originální alba, která posunují hranice metalu a nahlížejí do nových dimenzí. Poslední deska „Lux Mundi“ znamená návrat zpět, kamsi před klíčové album „Passage“. SAMAEL zní na poslední desce více metalově, zvuk kytar je hutnější, zemitější, jejich role posílená, značně posílila i razance samplovaných bicích, které jsou oproti dřívějšku rytmicky členitější, přičemž kapela v žádném případě neztrácí svou tvář. Stále to jsou to SAMAEL se svou svébytnou atmosférou a epickou výpravností.

Melechesh

Superlativy ověnčovaná izraelské čtveřice MELECHESH hledá, jak je již obecně známo, zdroje hudební inspirace v oblastech starověké Mezopotámie a Sumeru. Ačkoliv se jejich vznik datuje někam do poloviny devadesátých let, jejich popularita, nutno říci zaslouženě, roste až v posledních několika letech. Poslední album „The Epigenesis“ (vydané poprvé u Nuclear Blast) doslova strhlo vlnu nadšených ohlasů a o MELECHESH se začalo mluvit jako o hlavním představiteli nastupující vlny tzv. „middle eastern metalu“. Aniž by rezignovali na své black/deathové kořeny, představují na své novince komplexní epicky rozmáchlé skladby s nezbytnou orientální příchutí. Sami MELECHESH začali svou hudbu označovat jako „mezopotamian metal “.

Velké očekávání se ponese i v souvislosti s vystoupením norské čtveřice KEEP OF KALESSIN, která v minulém roce představila nové album “Reptilian”. KEEP OF KALESSIN, původně jedna z největších nadějích blackové scény, se během posledních let rozmáchli k epičtějšímu a více metalovému hudebnímu projevu, ve kterém mohou ještě více rozvinout své nesporné tvůrčí hudební kvality. Deska “Reptilian”, uhánějící v rozmáchlém thrash/blackovém tempu, je v tomto směru nejlepší pozvánkou na jejich pražský koncert.

Vstupenky na pražský koncert kupujte ve všech běžných předprodejích. Bližší informace na webu www.obscure.cz.

Dodal: Tomáš Karlík, Obscure Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SAMAEL

Úterý 6. 9. 2011
Vystupují:
SAMAEL (swi), MELECHESH (izr), KEEP OF KALESSIN (nor)
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lendys
07. 09. 2011 | 20:16:36
+0 | -0

skvělý koncert

koncert byl absolutně skvělý, brutální nářez, nepopsatelně nadupaná atmosféra právě u Samael, kteří dostáli své pověsti :)
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika