Hudební lahůdka v podání Danko Jones

Hudební lahůdka v podání Danko Jones

20. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Nestává se často, že by se v tuzemských klubech objevila kapela z Kanady, která v Česku nikdy nebyla a přesto se tu o ní mluví. A aby toho nebylo málo, tihle sympaťáci si sebou do Abatonu 2.4. přivezou podobně charismatické kámoše z kapel Brant Bjork & The Bros, Chocolate Rockets.
D Smack U: Vědci pro kompenzaci 40 hodinového pracovního týdne doporučují za týden naspat alespoň 50-60 hodin. Musí to být příjemný.. Danko Jones ze stejnojmenné kanadské roll-bluesové trojice si pořádně neschrupl už od mateřské školy. Vytvořit nejhlasitější, nejpyšnější, nejvzrušivější a nejsrdečnější trio na světě obnášelo celodenní práci celých posledních 10 let - žádné přestávky na kafe, žádné obědy, žádné promaroděné dny, žádné dovolené. Ale on to dělá rád a jen a jen pro vás, protože ví, že volný čas je zločin – zavřete oči a ztratíte se v zapomnění..A na Danko Jones se zapomenout skutečné nedá.

Je to tak, ten chlapík by si nemohl vzít den volna ani kdyby chtěl. Jen co se skupinou dokončil roční mezinárodní turné na podporu jejich druhého alba, s názvem „WE SWEAT BLOOD’s“, které v Evropě a Kanadě vyšlo v roce 2003 – byl Danko pozván k sérii talk show, kdy po celé Evropě hovořil o svém životě a své obrovské lásce k hudbě, což bylo zdokumentováno na 2004´s - The Magical World of Rock. Poté měl svůj vlastní pravidelný pořad na radiu Stockholm´s Rocket- 93.5FM na kterém se věnoval všem žánrům od klasického soulu až po nejtvrdší underground metal. A právě když už se zdálo, že přišel čas vrátit se zase do natáčecího studia, Amerika konečně začala věnovat pozornost „WE SWEAT BLOOD’s“ a „Lovercall“, které se staly v létě roku 2005 v USA žádanými hity (což samozřejmě vedlo k dalšímu koncertování).

Ale právě když máte pocit, že jste konečně chytili Danko Jonesovo tempo, zanechá vaši iluzi v prachu. Amerika se pomalu zotavovala z brutální „WE SWEAT BLOOD’s“ a Danko Jones všechny překvapil svým albem č.3 „SLEEP IS THE ENEMY“ Jestliže v „BORN A LION“ z roku 2002 nás učil jak vypadá když se správně hraje blues, a na „WE SWEAT BLOOD’s“ sešlápl pedál heavy metalu, na „SLEEP IS THE ENEMY“ nám silné melodie prozradí to, co fanoušci v jeho domácím Torontu vědí už od roku 1996. Totiž že Danko Jones, ačkoliv nepochybně vychází z punkových zdrojů promíchaných mohutným zatřepáním šejkru s dalšími rockovými ingrediencemi je jedním z posledních skutečných soulových zpěváků naší doby. Chlápci z téhle kapely jsou si dobře vědomi kořenů (punk)rockové muziky a netváří se jako arogantní ignoranti, co si myslí, že objevili Ameriku. Fakt, že frontmanovi kapely koluje v žilách černošská krev, už jen logicky doplňuje poslední pomyslný kamínek do mozaiky manifestace rock n rollové síly a zuřivosti. A tak snad už jen malý dodatek..

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

31. 03. 2006 | 19:52:22
+0 | -0
mam jeden volny listek navic.kdyztak piste na mail radekhujer@centrum.cz .cena dohodou (cca 150)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika