t-music láká studenty na UDG, Horkýže a další

t-music láká studenty na UDG, Horkýže a další

06. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po několikaměsíční odmlce zavítá do zdejších končin jedna z nejvzývanějších kapel – Horkýže Slíže. A představí se před publikem do slova a do písmene akademickým: společně s dalšími stálicemi přeshraniční hudební scény – Polemic, UDG a Sto zvířat – totiž na přelomu září a října absolvuje turné po šesti univerzitních městech.
Open air „šňůra“ nese název t-music Back to School a měla by se stát tradicí setkávání studentů na začátku akademického roku. „Řada univerzit má podobné rituály, například přivítání posluchačů prvních ročníků. Naše akce jde ale napříč vysokými školami a celý koncept vychází z podobných úspěšných formátů v zahraničí,“ vysvětluje Markéta Vychytilová, manažerka sponzoringu a akcí ve společnosti T-Mobile. Na Back to School totiž bude vedle samotných hudebních vystoupení i příjemný prostor pro sdílení zážitků z prázdnin i očekávání z dalšího semestru nebo týmové atrakce – vše v duchu vyhledávané studentské zábavy.

t-music Back to School začne 22. září v Plzni a skončí 11. října v Hradci Králové. Dalšími zastávkami této hudební road show budou Olomouc, Brno, na Prahu přijde řada 6. října. S ohledem na smutnou událost ve vedení Jihočeské univerzity nahradí původně plánované České Budějovice koncert v Pardubicích. Na všech zastávkách vystoupí čtyři zmíněné česko-slovenské formace a jedna předkapela. Ačkoliv je akce určena především vysokoškolským studentům, bude samozřejmě přístupná i studentům jiných škol a široké veřejnosti. Jim má festival dát najevo, že opět ožívají fakulty, koleje, menzy a také vysokoškolské kluby, sportovní skupiny a další akademická zařízení. Více na www.t-music.cz/backtoschool či www.t-music.cz/B2S nebo na Facebooku.

Výběr Horkýže Slíže, Sto zvířat, UDG a Polemic není náhodný. Back to School navazuje na předchozí projekty zaštítěné hudební značkou společnosti T-Mobile, kdy tři z tohoto kvarteta interpretů absolvovali úspěšná turné t-music tour. Horkýže Slíže i Sto Zvířat rovněž byli headlinery loňské akce t-music 4v1 v zaplněné Tesla Areně. Všechny čtyři kapely také každoročně vystupují na festivalu Rock for People, kde se pokaždé setkávají s nadšenými fanoušky. T-Mobile pod značkou t-music je navíc generálním partnerem tohoto festivalu.

O popularitě party Horkýže Slíže svědčí její veleúspěšné jarní turné. Prakticky každý ze zhruba 25 koncertů byl vyprodaný – a šlo často o sály s kapacitou nad 1 500 návštěvníků. Ostatně videoklip k novince Na lehátku z letošní bestofky Slížů nazvané V dobrej viere se stal letním hitem YouTube a blíží se pomalu ale jistě 2 milionům zhlédnutí. Publikum t-music Back to School se může těšit i na další hity jako Silný refrén, Malá Žužu nebo L.A.G. Song. Ze Slovenska přijedou vysokoškoláky naladit na pozitivní notu také Polemic, kteří s úspěchem brázdí i česká festivalová pódia a kluby s rok starým albem Horúce časy. Na něm žánrově lavíruje i mimo svůj „rezidentní“ žánr ska, čemuž jim pomohl například rapper A.M.O. anebo právě Kuko z Horkýže Slíže.

Obdobným pojmem mezi domácími příznivci umírněného ska jsou Sto zvířat, nesoucí se na euforické vlně 25. výročí své veleúspěšné existence. Zejména posluchačky všech fakult v šesti univerzitních městech pak zahustí prostor před pódiem, na němž stanou zábavní UDG.



Mezi koncerty se mohou návštěvníci zabavit absolvováním virtuálního studia t-music Academy. Po úspěšném složení několika zkoušek získají nárok na absolventský titul, diplom, zákazníci T-Mobile dokonce speciální tričko. Pro další nehudební zábavu si návštěvníci budou moci zajít do stanu s technickými expozicemi. K posezení budou lákat také četné stany s občerstvením.

Začátek akcí je plánovaný na 15:00 a ve třech městech 16:00. Místy konání šesti zastávek t-music Back to School jsou tradiční festivalové lokality nebo prostory v blízkosti kolejí a vysokých škol. Vstup na t-music Back to School 2011 je na všech šesti místech zdarma!

Termíny a místa:
22. 9. Plzeň - Plaza Open Air, od 16:00
27. 9. Olomouc - Korunní pevnůstka, od 15:00
29. 9. Brno - areál Riviéra, od 16:00
4. 10. Pardubice – areál kampusu, od 15:00
6. 10. Praha - Výstaviště Holešovice, od 16:00
11. 10. Hradec Králové - parkoviště Flošna, od 15:00

Dodal: Jiří Hlinka
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika