Kalendář koncertů 9/2011

Kalendář koncertů 9/2011

06. 09. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Září odstartuje sonickým atakem hlukových Health a skončí vystoupením irského trubadúra Glena Hansarda v Divadle Archa. Pomalé pády prvních uschlých listů doprovodí svým hlasem Katie Stelmanis aka Austra anebo Priessnitz v rámci křtu soundtracku k filmu Alois Nebel.
8. 9. Health (MeetFactory)
Smrad. Nebo taky vůně. Proslulý klub vedle dalších ikon americké indie scény zrodil také hlukaře Health, kteří vystoupí hned zkraje září v MeetFactory v Praze. Po debutovém stejnojmenném album natočili Get Color a vystřihli, mimo jiné, také šňůru s NIN nebo spolupráci s podobně laděnými Crystal Castles (Crimewave). Čtveřice experimentátorů Health v čele s frontmanem Jake Duszikem do MeetFactory přivážejí ukázky z avizované třetí desky, která zřejmě nebude o nic klidnější než předchozí energické zvukové nálože.



10. 9. Austra (MeetFactory)

O dva dny později dojde v Masně na trochu jiný šálek kávy – vystoupí tam kapela melancholické vizionářky Katie Stelmanis, která ještě donedávna vystupovala pod vlastním jménem a úplně sama. Feel It Break, debut projektu Austra, nedávno vzbudil pozitivní emoce a vůbec nevadí, že má Katie hlas skoro na chlup stejný jako Katrin alias Fever Ray. Profesionální vzdělání a uchvacující hlas doplňuje tato původem litevská zpěvačka nevyčerpatelnou energií, která ji zavedla např. také k punkovým pohanům Fucked Up. Svátek všech synthpopových zádumčivců, kteří milují Ladytron a jim podobné divy.



23. 9. Křest soundtracku k filmu Alois Nebel (Divadlo Archa)
Nový film J. Rudiše, Jaromíra 99 a T. Luňáka Alois Nebel bude dozajista filmovou událostí tohoto podzimu – a to nejen v českých luzích a hájích. Jako vynikající afterparty pro ty, kteří si nenechají ujít premiéru AN 20. 9. může posloužit křest soundtracku k tomuto filmu 23. 9. v Divadle Archa. Na hudbě k filmu o halucinujícím výpravčím, ve kterém hlavní role ztvárnili M. Krobot a K. Roden, se podíleli Priessnitz, Dušan Neuwerth a Jan P. Muchov. Priessnitz zároveň s uvedením filmu vyráží na Alois Nebel turné.



30. 9. Glen Hansard (Divadlo Archa)
Jméno frontmana dublinských The Frames zůstane v Čechách už navěky spojeno s oscarovým filmem Once, potažmo Markétou Irglovou-Iselerovou, rodačkou z Valašského-Meziříčí. Once byl ovšem pouze pomyslným „lidovým“ vyvrcholením kariéry tohoto nadaného zpěváka a křesťana, kterou udělal jako frontman zmiňovaných The Frames. Na seznam jeho častých koncertů přibude další – tentokrát sólový a za podpory Hansardova přítele, písničkáře Marka Gearyho. Poslední, kompletně vyprodaný koncert The Frames proběhl na stejném místě (na výslovné přání Hansarda) před rokem a fanoušci na něj vzpomínají dodnes. Hansard bude hrát z desek The Frames, alba Swell Season, ale hlavně ze sólového repertoáru.



Další koncerty v září:
8. 9. The Bloody Beetroots (LMB) / 9. 9. Mňága a Žďoro (Akropolis) / 11. 9. Koncert proti strachu – The Tap Tap, Xindl X (Střelecký ostrov) / 11. 9. Between The Buried and Me (Rock Cafe) / 14. 9. Enter Shikari (Roxy) / 17. 9. Poino (Strahov 007) / 20. 9. Jason Mraz (Akropolis – vyprodáno) / 21. 9. Zucchero (Divadlo Hybernia) / 21. 9. Swordfishtrombones (Fléda) / 22. 9. Laurent Garnier (LMB) / 24. 9. Toyen (Akropolis) / 25. 9. VNV Nation (LMB) / 26. 9. Dobet Gnahoré (Akropolis) / 29. 9. Smooth and Turrel + Pitch Bender (Akropolis – Euroconnections) / 29. 9. Eric Truffaz (Fléda)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika