tINI: Nikdy to nevzdávej!

tINI: Nikdy to nevzdávej!

07. 09. 2011  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (1)
Německá djka a producentka tINI je členkou slavného bookingu a labelu Desolat, na kterém jí v říjnu vyjde debutové album Tessa. Jak prožila léto na Ibize a co všechno jí dalo seznámení s Loco Dice se dočtete v následujícím rozhovoru.
tINI , začněme pěkně od začátku, jak ses dostala k djingu?
Jednoho dne mi můj starší bratr koupil gramofony Technics. Kdykoliv jsme měla chvílku, hrála jsem hip hopové desky z mé soukromé sbírky. Naučila jsem se míchat velmi rychle a navíc mě velmi motivovali i přátelé.

A kdy ses vlastně poprvé potkala s Loco Dice?
Bylo to v roce 2003, v té době jsem začala hrát v mnichovských klubech. Blízcí kamarádi z branže, kteří mi opravdu fandili, se mě tehdy zeptali, jestli bych si nechtěla zahrát na opening party s Loco Dice. V té době jsem byla jeho velkou fanynkou a proto jsem z toho byla děsně nervózní. Nicméně jsem nabídku přijala a poté, co Loco slyšel můj warm up set, se mě spontánně zeptal, jestli si s ním nechci zahrát b2b. Hráli jsme spolu po zbytek noci a tak vlastně začalo naše přátelství.

tini

Jaká byla cesta odtud až k členství v Desolat?

S Loco Dice jsem pak hrála ještě několikrát v Mnichově a jeho okolí a během té doby jsme si k sobě našli cestu a začali se také vzájemně respektovat – profesionálně a jako přátelé zároveň.

Co považuješ za nejdůlěžitější ve vašem přátelství, co ti dal Loco do života?
Jdi vpřed a nikdy to nevzdávej!

A v čem ti pomohl tvůj další přítel z Desolat Martin Buttrich?
Jak udělat ze skladby pořádnou pecku.

Program letošního léta máš opravdu nabitý, jaké místo sis během své letní tour nejvíce oblíbila?
Byla jsem nadšená, že mohu vidět tolik krásných míst během tak krátké doby, ale pokud bych měla vyjmenovat nejoblíbenější místa … Ibizu, Londýn a Řím mám asi nejraději.

Tvé hraní na Terrace v Amnesii muselo být nezapomenutelné, připravuješ si nějak speciálně své sety pro takové výjimečné příležitosti?
Hraní na Terrace bylo skutečně nezapomenutelné, ale pro mě je důležité každé vystoupení. Ale musím přiznat, že před Terrace jsem byla obzvlášť nervózní!

Vystupovala jsi také s Marcem Carolou v rámci jeho tour k novému albu Play it loud. Jaké to bylo předskakovat této italské techno superstar?
Co na to mám říct, s Marcem jsem zažila nádherné chvíle. Je to vynikající dj, jak ten umí ovládnout dav… Moc jsem se od něj naučila a byla to pro mě čest být součástí toho všeho!

Jak ses dostala k rezidentuře na londýnské party Fuse?
Na party mě pozval Enzo Siragusa - rezident a jeden ze zakladatelů Fuse party v Londýně. To on mi tehdy mi řekl, že si velmi oblíbil můj track That´s right z roku 2009, a že by mě chtěl slyšet hrát i naživo. Byla to úžasná party, prostě kouzelná noc! Od toho dne mě bookoval znovu a znovu, stejně tak mě pozval i na Ibizu minulý rok, kde jsem hrála poprvé. Byla jsem opravdu šťastná, když mi pak nabídl rezidenturu.



Na Fuse parties jsi již několikrát pozvala i další členy Desolat včetně Dice a Martina Buttricha. Čím to je, že si djs na Fuse během hraní vždycky tak skvěle rozumí?
Lidé ti v tu chvíli prostě věří všechno co hraješ. Atmosféra je výjimečná a zahrát můžeš v podstatě všechno - od pomalých skladeb přes super deep až po bláznivé skákačky a „sit downs“ tracky. Prostě ty akce miluju!

Kdy jsi začala s produkcí a jaký program k ní používáš?
Můj první release vyšel v roce 2009. Používám Ableton, Reason, Logic a k tomu další analogové vybavení.

Takže to vypadá na nějaký nový Desolat či Fuse release v blízké budoucnosti?
ANO! Album Tessa vyjde na Desolat v říjnu.

Jaké jsou tvé plány po nabité letní sezóně?
Tour k mému novému albu a ještě víc produkce!

Zdroj: http://www.ibiza-spotlight.com
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Jervin
08. 09. 2011 | 16:46:04
+0 | -0
wow, další omletá vyhajpovaná djane , která hraje a vydává tuctovky ... :)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika