Zucchero si připravil dvouhodinový program

Zucchero si připravil dvouhodinový program

07. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Italský zpěvák Zucchero se už 2. září vrátí do Prahy na jediný koncert v naší republice! Na svůj koncert nepřizval žádného hosta a dvouhodinový program v Divadle Hybernia naplní jen svými vlastními hity. Vedle nich zazní i pár vybraných skladeb z nového alba Chocabeck, na kterém spolupracoval např. s Bonem z U2 nebo Brianem Wilsonem z legendárních The Beach Boys.
Pražský koncert této šestapadesátileté hudební ikony bude výjimečný i komorní atmosférou. Zatímco všechna ostatní Zuccherova vystoupení v rámci právě probíhajícího Chocabeck Tour jsou umístěna do arén či velkokapacitních hal, pražský koncert se jako jediný odehraje v útulném prostředí divadelního sálu.



Adelmo Fornaciari, který je celému světu známý pod uměleckým pseudonymem Zucchero, se narodil v roce 1955. Za svoji dosavadní kariéru prodal přes 40 miliónů desek a spolupracoval s takovými hvězdami jako - Luciano Pavarotti, Joe Cocker, Sting, Elvis Costello, Bono, Brian Eno, Miles Davis, Eric Clapton, Elton John a nespočtem dalších. Přestože do celosvětového povědomí se zapsal duetem s Paulem Youngem Senza Una Donna („Without A Woman“) vydaným v roce 1990 na kompilaci Zucchero Sings His Hits In English, rozhlasové hitparády pokořil později ještě mnohokrát. V roce 1995 to byly např. skladby Il Volo, Papa Perché? a Per Colpa Di Chi z alba Spirito Di Vino, v roce 2001 deska Shake s písní Baila Morena nebo v roce 2004 multiplatinové album Zu & Co (2004) – kolekce duetů s hudebními veličinami typu B.B.Kinga, Milese Davise, Stinga nebo Erica Claptona.



Vloni uvedl Zucchero na trh netrpělivě očekávané nové album Chocabeck, jež produkoval elitní tandem Don Was a Brendan O'Brien a na kterém si zpěvák mj. zopakoval spolupráci s Bonem z U2.

Do naší metropole zavítá Zucchero až v den koncertu, jelikož na předchozí večer už má sjednané vystoupení ve Varšavě. Ani poté si nedopřeje den odpočinku a z Prahy zamíří rovnou do Lucemburska. „Zuccherovy požadavky jsou skromné, nic speciálního nežádá. Jen masáž před koncertem, která je ale vzhledem k jeho nabitému koncertnímu programu více než pochopitelná.“ prozradil za pořádající agenturu NuCoast Entertainment Patrik Svitek.

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ZUCCHERO

Středa 21. 9. 2011
Vstup: 990 Kč
Vystupují:
Zucchero
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika