Britové Enter Shikari vystoupí v ČR již pošesté

Britové Enter Shikari vystoupí v ČR již pošesté

08. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve středu 14. září bude pražský klub Roxy patřit všem, kdo mají rádi pořádný hudební odvaz – vystoupí zde totiž britský kvartet Enter Shikrari, jehož popularita u nás neustále stoupá, doplněn navíc o další dvě nářezové partičky - Your Demise a Letlive.
Enter Shikari z londýnského předměstí St. Albans, patří k nejzmiňovanějším jménům při výčtu objevů britské hudební scény třetího tisíciletí. Tato parta tehdy sotva zletilých výrostků začala před necelými osmi lety ve své tvorbě používat dosud neslýchanou kombinaci - tvrdý a energický kytarový post-hardcore smíchaný s elektronickými riffy a samply, doposud používaných výhradně v tzv. "taneční"hudbě.

Debutní album kapely "Take To The Skies" z března roku 2007 zaznamenalo nebývalý úspěch - přestože nevyšlo u žádného nadnárodního vydavatelství, podařilo se ho prodat čtvrt miliónu kopií, což je v éře internetového stahování skutečně unikátní výsledek. Enter Shikari logicky neušli pozornosti médií a následující roky posbírali jednak neskutečné množství různých ocenění, ale také obrovské koncertní zkušenosti z účinkování na největších britských i evropských festivalech, jakož i na klubových šňůrách v USA, Japonsku či Austrálii.

V červnu 2009 pak vyšlo druhé album kapely, nazvané "Common Dreads", které na jednu stranu přineslo ještě experimentálnější sound a aranže, ale rovněž příjemně překvapilo skalní fanoušky zachováním angažovanosti kapely a závažných témat v textech.

Enter Shikari vystupovali v ČR už pětkrát - kromě účinkování na festivalech Rock For People a Trutnov Open Air, a předskakování slavnějším Linkin Park a The Prodigy, absolvovali rovněž v pražském Lucerna Music Baru před cca osmnácti měsíci svůj první samostatný koncert na našem území, s nezapomenutelnou, a enormně divokou atmosférou.

Aby pohostili své fanoušky skutečně tak, jak se patří, přivážejí Enter Shikari na své letošní evropské turné i dva speciální hosty dle svého vlastního výběru.

LETLIVE z Los Angeles jsou jedním z nejpříznivěji přijatých zjevení na HC/punkové scéně od dob Refused či At The Drive-In. Jejich originální, energií prosycená tvorba vyvolává příměry ke Glassjaw, The Bled, Daughters, Dance Gavin Dance, The Locust, Misery Signals, Defeater či Fall Of Troy…přičemž ani jeden z nich není zcela přesný. Kapela vydala re-edici svého debutu na Epitaph Records, a má před sebou velikou budoucnost.

YOUR DEMISE
pocházejí ze stejných předměstí Londýna jako Enter Shikari, a obě kapely logicky pojí dlouholeté přátelství, přestože YD zůstávají u tradičnějšího pojetí hardcore - podobně jako jejich vzory Sick Of It All, Shai Hulud, Comeback Kid či Have Heart. Stejně jako Enter Shikari, rovněž Your Demise v našich končinách vystupovali již několikrát, a stačili si zde získat velmi slušnou fanouškovskou základnu.

www.roxy.cz

Dodal: Milan Říha, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ENTER SHIKARI (UK)

Středa 14. 9. 2011
Vstup: 466 Kč
Vystupují:
enter shikari (uk) your demise (uk) letlive (usa)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika