Redbull Soundclash: David Koller vs. Nightwork

Redbull Soundclash: David Koller vs. Nightwork

12. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Všechno propukne až 21. října v Lucerně, ale poslední tajemství padá už teď! Několik měsíců mohli všichni jen hádat, kdo jsou ty dvě kapely, které se zúčastní druhého dílu největší hudebního klání letošního roku. My vám jejich jména dnes konečně prozradíme - jednomu z nejlepších tuzemských hitmakerů Davidovi Kollerovi se postaví mladá, ale nadmíru úspěšná kapela Nightwork!
Několik měsíců mohli všichni jen hádat - kdo jsou ty dvě kapely, které za dobu svých muzikantských existencí získaly dohromady šestnáct cen Anděl? Kdo jsou jejich zpěváci, kteří oba začali zpívat ve svých pěti letech? Kdo miloval Waldemara Matušku a kdo měl na zdi plakát holandské kapely Twenty 4 Seven? Kdo zpíval s Evou Pilarovou a kdo s legendárním americkým písničkářem Paulem Simonem? Kdo zkoušel na klasicky pít syrová vejce a kdo je léčí pouze horkou vodou s citronem?

Někdo si z těchto indícií jako Sherlock Holmes sestavil správnou odpověď, jiní dosud tápou. Konec dohadům! Už žádné další nápovědy! Největší hudební klání letošního roku sezve do ringu jednoho z nejlepších tuzemských hitmakerů DAVIDA KOLLERA, kterému se postaví mladá, ale nadmíru úspěšná kapela NIGHTWORK. A už teď lze prozradit, že obě kapely se na bojové střetnutí připravují s pečlivostí armád NATO. Dokonce chystají společné soustředění v bývalé továrně v Doubicích, kde si vzájemně budou koukat pod prsty a zkoumat, jak hrají soupeři. "Pro mě bude velkým zážitkem už samotné hraní s Davidem Kollerem - kde by mě něco takového napadlo, když jsem si v osmi letech doma vidličkami bubnoval do lampičky v rytmu písní z první desky mé oblíbené kapely Lucie!" usmívá se Jakub Prachař, kytarista Nightwork.

nightwork

A slibuje, že všichni společně budou pochopitelně pilně trénovat i povinné disciplíny - třeba skladbu v aranžmá country music. "Mám radši bluegrass, ale proti country rozhodně nejsem," tvrdí Jakub Prachař. A dodává: "Dokonce si dovolím tvrdit, že bratři Nedvědi mají několik výborných písní - bohužel oděných v nevkusném hávu. To snad o mém vztahu k tomuto žánru vypovídá vše!" Se stejnou hudbou nemá problém ani bývalý člen kapely Lucie; ostatně jeho hit Amerika je přinejmenším folková píseň - a od toho už je ke country jen coby banjem dohodil! David Koller už zkouší i písně kapely Nightwork, ale svůj konkrétní výběr z repertoáru tohoto popového souboru zatím prozradit nechce. I když alespoň naznačuje: "Zatím si nejsem jistý, jestli se při jedné z nich nepřevlékneme za gaye!" I z toho je patrné, že je odhodlaný celou akci pojmout především jako zábavu. I když: "Sranda musí být, ale rozhodně do tohohle hudebního souboje půjdeme naplno. Vždyť původní význam slova concerto znamená souboj!" vášnivě slibuje David Koller za celou svou kapelu.

koller

Se zcela opačným tvrzením přichází naopak Jakub Prachař; jménem celé kapely Nightwork: "Nejsme soutěživá kapela, chceme si to především užít!" To ovšem svorně tvrdily v loňském roce i skupiny Monkey Business a Tata Bojs - a jaké napětí pak vládlo v kubu SaSaZu! "Viděl jsem sestřih z prvního ročníku Red Bull Soundclash a byl jsem nadšen - je to skvělý nápad, nad kterým jsem svého času už taky přemýšlel. Postavit proti sobě dvě kapely, dát jim přesná pravidla a ukažte, co umíte - to nemůže dopadnout špatně!" věří David Koller, jehož slova potvrzuje i Jakub Prachař. "V SaSaZu jsem loni nebyl, ale viděl jsem dost ukázek na internetu - tahle akce slibuje spoustu muziky a ještě víc zábavy.

soundclash
Podívejte se na fotky z minulého ročníku Red Bull Soundclash

A kdo vyhraje, není podstatné." Asi to myslí upřímně - i když o vítězi rozhoduje křik, dupot, pískot a potlesk publika, na hlasivky věrného fanklubu kapela Nightwork rozhodně nespoléhá: "Na našich webových stránkách není žádná úpěnlivá prosba k našim fanouškům, aby nás přišli podpořit a dopomohli nám tak k vítězství. Osobně bych dokonce navrhoval, aby každá skupina měla právo na přesnou polovinu vstupenek, čímž by síly byly vyrovnány. Jen zatím úplně přesně nevím, jak by zájemce o lístek u pokladny dosvědčoval, že je příznivce toho kterého hudebního tělesa. I když jedno řešení mě napadá - buď by se mohl prokázat deskou, nebo třeba zazpívat tři hity svých idolů. Ale to by se asi u kasy tvořily příliš dlouhé fronty..."

CO JE RED BULL SOUNDCLASH:
Jeden klub a dvě kapely naproti sobě. Čtyři kola unikátního souboje a diváci uprostřed mezi dvěma pódii rozhodují o vítězi! Dobře známé písničky, jak jste je doposud neslyšeli. Nečekané hudební styly, coververze a zbraň s tváří tajného hosta. Takový koncept zde ještě nebyl. Red Bull Soundclash je ultimátní hudební konverzace.

soundclash

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RED BULL SOUNDCLASH VOL. II

Pátek 21. 10. 2011
Vystupují:
David Koller vs. Nightwork
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika