Dj Tráva - punker české taneční scény

Dj Tráva - punker české taneční scény

12. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci blížící se Magnett Show jsme už představili jednoho z headlinerů dje Loutku a také projekt Wasted Idiots Rock Everywhere alias W.I.R.E. Nyní přichází na řadu druhý z headlinerů, legendární český dj Tráva, který vystoupí na party Magnett Show v brněnském klubu Favál už tento pátek 16. září 2011.
Najít o DJ Trávovi nějaké informace na Internetu je opravdu jako hledání jehly v kupce sena. I na svých oficiálních stránkách má pouze stručné bio, pár fotek a odkazy na tři sety ke stažení. Čekali byste od DJe jeho jména víc? Asi ano, ale on prostě vždy byl a bude punker naší taneční scény.

K elektronické hudbě se DJ Tráva dostal ještě před rokem 1990 a ta se pro něj tehdy stala v podstatě další odnoží punku, jenom navíc „elektronicky podchycená“. Během své krátké emigrace do západního Berlína pak navštěvoval skoro každou rave či acid akci. Po návratu domů otevřel s přáteli punkový klub Kotelna a společně si užívali bezstarostný život po revoluci.

tráva

K prvním mixům na gramofonech se DJ Tráva dostal někdy v roce 1994. Vůbec poprvé to prý bylo v Roxy na akci Acid Party. S profesionálním djingem pak začal v roce 1995, kdy se stal rezidentem klubu Bunkr. O rok později se přesunul do Roxy, kde společně s DJ Loutkou rozjeli kultovní party Shake. Ta byla v roce 1999 vyhlášena nejúspěšnější klubovou nocí v Česku. Další ocenění DJ Tráva získal i za svou rezidentní noc Mix, kterou produkoval od roku 1997 taktéž v klubu Roxy. Cenu za nejlepší party roku obdržela v roce 2000.

Krom už dvou zmíněných cen za party Shake a Mix byl sám DJ Tráva několikrát oceněn. DJ roku 1999 (podle magazínů Tripmag, Bassline, Rock Report), DJ roku 2000 (podle magazínů Tripmag, Report), DJ roku 2002 (podle magazínu Report) a DJ roku 2002 na Slovensku (podle magazínu Bajkonur).

Z dalších počinů na taneční scéně je to velmi dobře hodnocená producentská práce. DJ Tráva se jako člen Significant Other podílel na úspěšném albu Mongo.Love, které vyšlo počátkem roku 2001. Navíc se jeho skladba dostala na světově známou kompilaci Café Del Mar. V současné chvíli má DJ Tráva hotové nové album nazvané Alive the City.

Kam stylově zařadit DJ Trávu? S jeho osobou jsou často spojovány slova jako house, tech-house, funky, deep, techno atd. Těžko říct, co je mu blíž. Asi specifický koktejl tak trochu všeho namixované pěkně po „Trávovsku". Však už minimálně jednou dostal vynadáno, že „patlá styly dohromady“:-).

DJ Tráva vystoupí už tento pátek 16. září 2011 v brněnském klubu Favál na party Magnett Show. Druhým headlinerem na hlavním pódiu bude jeho dlouholetý parťák, DJ Loutka. Toto je nabídka, která se neodmítá:-).

DJ Tráva - Deep Up 8, live at Chapeau Rouge, 11.2.2011

DJ Tráva - Apokalypsa 29 Techno Congress 20.06.2008

DJ Tráva - Summer Energy 2007


Dodal: Martin Pop
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MAGNETT SHOW

Pátek 16. 9. 2011
Vstup: 99 Kč (Facebook událost, ISIC), 120 Kč (do 22:00), 150 Kč (po 22:00)
Vystupují:
Tráva, Loutka, Chris Böhm aka LJ Doxster, Martin Pop, KrTTek, Nois, W.I.R.E. live, Scarpo, Diagonal, Ziida
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika