Zemřel dj Mehdi

Zemřel dj Mehdi

13. 09. 2011  |  Autor: Kuamone  |  Komentáře (0)
Smrt dje Mehdiho na twitteru oznámil hip hopový dj Cut Killer. Mehdi byl členem francouzského electro labelu Ed Banger, na kterém vydávájí například Busy P či Justice. Mehdiho management se k umrtí prozatím nevyjádřil, ale magazín Pure People uvádí, že dj zemřel při nehodě.
Mehdi Favéris-Essadi aka dj Mehdi se narodil v Paříži, jeho kořeny však vedou až do Tuniska. Jako dj začal hrát hip hop na undegroundových parties. Brzy se však dostal k electru a tento žánr ho proslavil. V poměrně mladém věku měl možnost spolupracovat s umělci jako jsou Asian Dub Foundation či Daft Punk. První album Mehdimu vyšlo v roce 2002 pod názvem The Story of Epsilon, druhé Lucky Boy pak v roce 2006. Možná i kvůli africkým a hip hopovým kořenům se Mehdi nikdy nedržel škatulek a jeho tvorba je proto velmi různorodá.



V posledním roce spolupracoval s Cassiusem, Busy P a Xavierem de Rosnay z Justice na projektu Carte Blanche. Dle podezřele rychle aktualizované Wikipedie se tragická nehoda stala při oslavě narozenin dje Ritona. Údajně se zde propadla střecha, na které narozeninová party probíhala, z které Mehdi spadl a zemřel.



Na poslední kompilaci Let the Children Techno spolupracoval Mehdi s Busy P. Kromě již zmíněných osobností se na něm podíleli Skream, Mr. Oizo, Zombie Nation či právě oslavenec Riton.

Poslechněte si ukázky z Let the Children Techno
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika