Tip na Future Line v Akropoli

Tip na Future Line v Akropoli

22. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Psychouši rozpracovali svůj styl , který bychom mohli označit jako psychocountryhouse do euforických ploch. Tytam jsou depresivní nálady z jejich prvních koncertů ve Future Line. Tahleta kapela si zaslouží vaší pozornost.
Alef Zero - kapela postavená na živých muzikantech s taneční, punkovou, rockovou i jazzovou zkušeností. Stylově lze naši hudbu zařadit mezi lámané beaty jako je drum´n´bass či breakbeat. Jednotlivé tracky však nejsou postaveny čistě tanečně, skupina ALEF_ZERO klade důraz na živé nástroje a muzikanty s nimi spojené, takže nečekejte hodinový DJ set… Nechuť členů kapely uzavřít se v jednom jednoduše definovatelném stylu dala tedy vzniknout osobité taneční hudbě s prvky jiných stylů (jazz, punk, rock) a proto koncertní podoba jejich skladeb slibuje pořádný nářez...

Kapela se začala formovat na jaře r. 2004, kdy ve studiu vznikly první 4 skladby. Na podzim 2004 se sešla celá koncertní sestava, aby nazkoušela hodinový program pro živá vystoupení. Úspěšný premiérový koncert proběhl 26. 11. 2004 v klubu Žlutý pes v Pardubicích, v Praze pak 21. 2. 2005 v klubu Roxy. Členové skupiny mají velké zkušenosti s živým hraním v klubech po celé republice (předskakovali Zion train) i na všech podstatných festivalech (Jelení Příkop, Go Planet Roxy, Creamfields, Summer Of Love, Zámostí, Rock For People, atd.), hudebníci tvořící dechovou sekci hrají ve swingových a jazzových projektech, duchovní otec kapely - Teochar Bakardžiev byl snad u všeho, co se v hudbě odehrálo

www.alefzero.net



Psychoclub - když se koncem 90-tých let rozpadly legendární skupiny Majklův Strýček a Rány z těla nikdo netušil, že by jejich hráči mohli ještě někdy hrát. Ale stalo se. Dva bývalí spoluhráči z Majklova Strýčka , Petr Stanko a Jarda Stuchlý se po několikaleté odmlce rozhodli , že spolu opět začnou spolupracovat a tak dali základ dosud nevídanému projektu, který nazvali Psycho Club and The Trippers ( a výletníci ). Jejich okouzlení, tehdy na vrcholu stojící taneční hudbou, vyústilo v hudební tvar, kdy elektronická strohost bicích byla nahrazena živým hraním bubenického génia Jardy Stuchlého a houseové odkazy byly doplněny prvky reggae, dubu a dalších stylů. Především ale z hudby zaznívají odkazy na psychedelická období jejich bývalých projektů.

Vzniká tak překvapivý tvar, kdy tanečně-houseový techno rytmus nutí posluchače k tanci a vědomí je unášeno do nečekaných světů. To vše je zasazeno do písňových forem s jasnými melodickými linkami. Hypnotickou barevnost dodává především vynikající hráč na klávesové nástroje David Kabzan ( Rány z těla ) a „ rodinný přítel „ baskytarista Tomáš Valík. Vokály zkušeného zpěváka, kytaristy, skladatele a producenta Petra Stanka byly v roce 2005 doplněny mladičkou zpěvačkou Gabrielou, která se stala velkou posilou skupiny a miláčkem publika.

Texty zpívané česky i anglicky jsou především o vztazích mezi lidmi, touhách, a přestože pracovní vytížení jednotlivých členů skupiny neumožňovalo soustavnou a profesionální činnost, i tak stihly za poměrně krátkou dobu svého trvání ujít velkou cestu. Díky účinkování především v Pražských klubech a pubech si vytvořily početnou skupinu fanoušků a obdivovatelů. Mimo Prahu jsou známi především svým účinkováním na festivalech např. Trutnov 2001, Jemnice 2003 až 5. Na festivalu Šumavský Woodstok jsou již tradičně po několik let hlavními hvězdami večera a jenom jejich laxnost k procedurám showbusinessu jim bránila seznámit s jejich tvorbou nejširší publikum . V současné době skupina připravuje vydání prvního pilotního singlu a chystá účinkování po klubech a festivalech.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika