Remember aneb staré dobré časy

Remember aneb staré dobré časy

15. 09. 2011  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (1)
V pátek devátého devátý se ve dvou pražských zásadních klubech konaly dvě různorodé akce, které stály za návštěvu. V Radosti FX nový díl party Remember techno, v Roxy vystoupili na One night Soul of Man.
Pokud se vám Remember zdá povědomé, je tomu tak. V Radosti už podobná party s názvem Remember house byla. Bohužel asi staré časy zpět nepřivoláme a ti co mají podobné záměry se časem setkají s nedostatkem návštěvníků. Není tomu snad proto, že bychom my, kteří jsme zlatou party éru zažívali kolem roku 2000, neměli rádi staré časy a old school muziku, ale většina z nás už má děti a žije rodinným životem a má jednoduše málo času. Remember house své fungování na nějaký čas přerušila, ale přibližně před půl byla reinkarnována.

Hned na první díl Remember techno vytáhla Radost FX zbraně silného kalibru v podobě špičky českého techna. Kdo by nepamatoval Agenta, první dámu techna Ladidu a Pavla Krejdla. Zahráli dle očekávání klasické techno, které jsme mívali tak rádi. Žádný minimal, který má sice hodně do sebe, ale je ho také hodně kolem nás. Někdy až příliš a proto také vyhledávám tu a tam „staré klasiky“.

ladida

Před jednou hodinou ranní jsem se přesunula do klubu Roxy, kde právě končil svůj set Josef Sedloň. Před ním vystoupil Dan Cooley, o kterém mohu říci, že se mi v jeho případě nestalo, že by mě jeho set na party nebavil a věřím, že tomu tak bylo i tentokrát. Do klubu jsem se dostala v nejpříhodnější čas, na začátek setu Soul of Man, zakladatele labelu Finger Lickin´Records, právem nazývané legendami breakbeatu. Svou kůži nosí na trh již třináct let a a pod jejich labelem jsou podepsána taková jména jako například The Plump DJs, Krafty Kuts, The Drumattic Twins a mnoho dalších.

sedloň

Hráli velmi optimisticky, včetně tracků z vlastní produkce. Roxy byla relativně zaplněná. Alespoň co se hlavní stage týče. V chilloutu deephouseové desky (ano desky) roztáčel TinTin. Co však nutno podotknout, že Čechy aby tu pohledal. Kluby v centru se vždy „potýkají“ s tím, že návštěvníků je zde více z řad cizinců než domácích, což klubům velmi dobře vydělává. To se ale mezi námi místními nenašlo více fandů takovéto legendy, když vstup byl směšných sto korun českých? To si u nás už lidé zvykli na to, že i za taková jména je zbytečné platit? Na druhou stranu jsou kluby zaplněné u interpretů, které sem promotéři vozí dlouhá léta pořád dokola. PR masáž pak probíhá stejně: z každého druhého dje je ten legendární a ten nejlepší. V nejlepším případě pak hrál na Ibize a možná i na Měsíci. Za sebe jmenuji omílané Kosheen a Space Djz, za české různé nejmenované vyvstalé hvězdy odnikud.

Český mluvících osob a pár známých, kteří měli vkus a přišli do Roxy, bych spočítala na prstech svých dvou rukou. Trochu nepříjemnou kapkou pro mě byl chlapec vzhledu Kena, který se mě snažil vyhodit ze sedačky se slovy: ty nerozumíš rusky? Shrnuto a podtrženo, bývala doba kdy jsem se v klubech cítila lépe a lidé dokázali ocenit kvalitní promotéry.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REMEMBER TECHNO

Pátek 9. 9. 2011
Vystupují:
agent, ladida, pavel krejdl techno.cz support : reznyk
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Carlos
17. 09. 2011 | 00:28:15
+0 | -0

Ken

...měla si mu Krystýno říct, že už v 68 jsme nerozuměli a pokud by to nepochopil, tak špatně rozumí on,...protože Roxy není SaSaZu!

Měl jsem tyhle časy taky rád, ale už je možné připomenout je jen takovou akcí. Jsem alespoň rád za to !
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika