Jean Michel Jarre již 12. listopadu v Brně

Jean Michel Jarre již 12. listopadu v Brně

28. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jean Michel Jarre v Brně v listopadu rozezní svoji legendární laserovou harfu a desítky syntezátorů. Průkopník elektronické hudby a klávesový mág Jean Michel Jarre přiveze do České republiky konvoj trucků a sleeper busů plných techniky, programátorů, a ohromné projekční plátno.
Jeho fanoušci v Brně s nadšením očekávají laserovou smršť, která již tradičně doplňuje jeho velkolepé koncerty. Jean Michel Jarre oslnil svojí multimediální show jak na zaplněné Rudé náměstí v Moskvě, tak náměstí Nebeského klidu v Číně. Společně s jeho hudbou a projekcemi oslavil svět příchod nového milénia mezi pyramidami v Gíze. A letos roztančil desítky tisíc fanoušků v Monaku na svatbě Monackého knížete.

jarre

Jean Michel Jarre se narodil roku 1948 v Lyonu ve Francii jako syn světově proslulého skladatele filmové hudby Maurice Jarrea (mj. Doktor Živago, Cesta do Indie, Lawrence z Arábie). A malý Michel, který byl hudbou od narození obklopen, hudbu miloval a stala se součástí i jeho života.

"Hudba je odrazem duše. Je to jako ticho snů, spojení mezi fantazií a realitou. Hudba je zvukový záznam života," uvedl Jarre během své poslední návštěvy České republiky.

Hudbě se Jean Michel Jarre věnuje již od svých 5 let. Od klavírních etud však brzy přeskočil na rock a založil svoji první kapelu. Čím dál víc ho však přitahovaly nové a neprobádané krajiny zvuku a především experimentování s tehdy prvními syntezátory.

Zlom v jeho hudební kariéře nastal v roce 1976 s albem Oxygene. Jeho experimentální a novátorský zvuk ohromil svět a doslova katapultoval desku na vrcholy světových hitparád. Tohoto alba se prodalo přes 12 milionů kusů.

jarre2

Jean Michell Jarre touto deskou posunul hranice hudby o velký skok vpřed a stal se tak světově uznávaným průkopníkem elektronické hudby, která oslovuje další a další generace posluchačů napříč národy i kontinenty.

Jean Michel Jarre, legendární hudební impresionista proslulý gigantickými koncerty, navštíví již 12. listopadu KAJOT ARENU Brno – dřívější halu Rondo.

Diváci se v Brně mohou těšit na fascinující koncert doplněný o fenomenální multimediální show spojující nejnovější technologie s dokonalým zvukem Jarreho hudby. Jean Michel Jarre rozezní i svoji proslulou laserovou harfu, která dokonale propojuje světlo laserů se zvukem, díky kterému Jarre improvizuje přímo před očima diváků na ohromném pódiu. Produkce JVS GROUP detailně přeměřovala prostory KAJOT ARENY, aby se ujistila, že se do ní všechna technika vejde.

Máme se tedy na co těšit!

Dodal: Květa Havelková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: JEAN MICHAEL JARRE

Sobota 12. 11. 2011
Vstup: od 690 Kč do 1390 Kč
Vystupují:
Jean Michael Jarre
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika