Čtyři hudby. Jeden svět

Čtyři hudby. Jeden svět

24. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Akce "Metamorphose" jsou čtyři pódia se čtyřmi reprezentanty čtyř různých oblastí. Let It Roll se ponese v duchu drum'n'bassu, pódium Tribal Vision bude prodchnuto psytrancem, Pódium Digital Penetration nabídne aktuální breakbeat a na Kaliyuga sound stage bude k slyšení bhangra a asian underground.
Metamorphose je ojedinělá akce spojující hudební styly různých subkultur za pomoci špičkových světových i českých hudebníků, umělců a DJs. Hlavním cílem této akce je umožnit setkání různým lidem z různých scén, aby se setkali se svojí oblíbenou hudbou a zároveň byli vystaveni novým podnětům, lidem a stylům. Aby se metamorfovali...

Hlavním tahákem bude zahraniční návštěva pódia Let It Roll - kanadská DJane a politická aktivistka Mz. Revolution . Tato Torontská rodačka před několika lety přesídlila do o něco více kosmopolitní Ottawy, kde se začala realizovat v hudbě i v antiglobalizačním a ekologickém hnutí. Její hlavní hudební zálibou je ragga jungle, který za oceánem od začátku tohoto tisíciletí zažívá nevídaný boom. Ve svých setech kombinuje old school a new school, jungle a drum`n`bass, angažované tracky i skočnou párty muziku. Zároveň je promotérkou, členkou dívčí formace Mission:Sound a raggajunglové partičky Illegal Sound Crew. Také moderuje vlastní pořad na CKCU FM a spoluorganizuje graffitti battles Beatz and Piecez. Vedle nich vystoupí Mc M# arabského původu, který tvoří společně s Djem Jude dokonale sehranou dvojku Alif sound systém. Zpívá v několika jazycích: arabsky, francousky a španělsky. Jeho styl se pohybuje někde mezi Rub-a-Dub, Raggamufin, a tradičními jihofrancouzskými popěvky, přičemž nikdy nezapomíná na své arabské kořeny. Spolu s nimi se na Let It Roll pódiu objeví řada domácích drum`n`bass a jungle reprezentantů.

Mz.Revolution (CAN)
Mc Amdiez (HSK/FR)
Katcha (Get Puked)
Suki (T2B/Let it Roll)
Keygen (Kantik Fr)
Chong X (Aphrikka)

Sdružení Tribal Vision na svém jevišti představí novou akvizici - švédský dvoučlenný projekt Tegma. Poprvé se dostali do povědomí v roce 1998 pod hlavičkou Epsilon, v rámci něhož produkovali klasický melodický trance. O dva roky později však byli pohlceni novou vlnou progressive a minimal psytrance a už pod svým současným názvem vydali přes 30 skladeb na různých kompilacích a také dvě alba "Encoded/Decoded" a "Avantgarde". V následujících pár letech se vesměs věnovali svým sólovým projektům, jako Homer n Lazon nebo O`Chelly. V současné době jsou chlapci zpět na scéně, tentokrát pod hlavičkou Tribal Vision Records. S novým albem "Around the World in 80 Minutes" se vracejí zpět k původnímu progressive psytrance zvuku v kombinaci s prvky world music. Této dvojici pak na podiu budou šlapat na paty další psytrance.cz dj`s a kolegové z Tribal Vision crew.

Tegma (Tribal Vision Rec., Sweden) - live
Jason (Tribal Vision Rec., Sweden)
TV (Oxygen Rec.)
Cymoon (Inpsyde Media)
Slater (Tribal Vision Rec.)

Na scéně Digital Penetration bude premiérové vystoupení britského liveactu Vex`d, jednoho z nejzásadnějších projektů ostrovní hardbreak/dubstep scény. Produkce této londýnské dvojice je charakteristická těžkotonážními basami, industriálními plochami a rozsypanou rytmikou, která je doplněná klaustrofobickými zvukovými efekty, ragga vokály a taneční breakbeatovou linkou. Výsledkem je syrová atmosféra srovnatelná s tím nejtvrdším drum`n`bassem i nejpsychedeličtějším dubem. Poprvé o sobě dali vědět na labelu Subtext, kde už jejich první singly "Pop Pop" a "Lion" zapůsobily jako zjevení. Poté dostali nabídku, která se neodmítá - renomovaný label Planet Mu vydal na singlu jejich nářez "Gunman" a posléze i našláplé album "Vengeance", kterým potvrdili pozici absolutní špičky současného britského progresivního podzemí. Digital Penetration představí i zástupce tuzemské špičky od dubu přes breakbeat, electro až po grime.

Vex`d (LIVE, Planet Mu UK)
MatKore vs DJ iKore (SubliminalGonzo UK).
Yukimura
Igraczech ( Kaktus.cz).
DeusExMachina.
Frenzy (SK)

Uskupení Kaliyuga sound tradičně představí široké spektrum hudby souhrnně označované jako asian underground. Tato hudební větev vzniknuvší v první polovině devadesátých let je v podstatě crossoverem mezi world music a současnou elektronickou taneční hudbou a zahrnuje tradiční indickou, pákistánskou a orientální hudbu fúzující s žánry jako hip-hop, breakbeat, ragga dancehall nebo garage. Vystoupení Kaliyuga DJs jako obvykle doprovodí živá rytmická sekce.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika