Eric Truffaz: Nejen jazzové frázování na Flédě

Eric Truffaz: Nejen jazzové frázování na Flédě

05. 10. 2011  |  Autor: Fish  |  Komentáře (0)
Po olomouckém Jazz Tibet Clubu dorazil v rámci svého česko-slovenského turné na brněnskou Flédu jeden z nejuznávanějších trumpetistů Evropy Erik Truffaz. Jaké bylo jeho (nejenom) jazzové frázování se dozvíte o pár řádků níže.
Po mnohých úspěšných spolupracích s nejrůznějšími umělci se vrátil ke svému osvědčenému kvartetu s jedinou drobnou změnou. Klávesistu Patricka Mullera vystřídal Benoît Corboz, trumpetistův dvorní zvukař. Předvoj Truffazově čtveřici zařídila méně známá, za to oslnivě křehká švýcarská vokalistka Anna Aaron.

Před devátou hodinou bylo všechno připraveno a na podiu se objevila Anna Aaron. Vyrůstala v Anglii, Asii i na Novém Zélandu, nyní však pobývá v Basileji, kde je součástí švýcarské komunity umělců na pomezí zpěvu, poezie i módního designu. Ke spolupráci s Truffazem se tato písničkářka dostala skrze jeho dlouholetého basistu Marcella Giullianiho, s nímž produkovala své poslední album. Její největší předností je bezesporu nádherný hlas a posluchač ani nepotřeboval vizuální kontakt, aby si dosyta vychutnal klid a rozvahu, kterou Anna dokáže na podiu s andělskou lehkostí vykouzlit.

truffaz

Erik Truffaz zahájil svoji část koncertu pomalejším tempem, kterým navodil úžasnou atmosféru a téměř okamžitě rozvlnila posluchače do rytmu jemné jazzové linky. Jelikož se rozhodně nepovažuji za hudebního odborníka a už vůbec ne ve vodách jazzu, neodvážil bych se hodnotit provedení skladeb, ale výborná rytmika přiváděla publikum s každou skladbou stále blíž a blíž samotným hudebníkům. Naprosto úžasné zapracovávání nejrůznějších stylů do svého vystoupení nešlo neocenit jinak než bouřlivým potleskem. Jeho hudba dokázala do jazzového základu absorbovat řadu prvků aktuálních hudebních stylů jungleu, hip-hopu i rocku a životnost této koncepce Truffaz dokázal přenést i do tohoto výborného koncertu.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ERIK TRUFFAZ

Čtvrtek 29. 9. 2011
Vstup: 350/390
Vystupují:
Erik Truffaz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika