Melvins se vrací do Prahy

Melvins se vrací do Prahy

10. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je to právě tři roky od jejich posledního pražského koncertu a víc než rok od nové desky The Bride Screamed Murder, která vyšla vloni v červnu na značce Ipecac Records, kterou spoluvlastní a spoluřídí Mike Patton (Faith No More). Chyběli vám? V aktuální čtyřčlenné sestavě Melvins opět vystoupí ve čtvrtek 13. října v pražském Lucerna Music Baru.
Informace o předprodejích a hostech kapely budou následovat brzy. “Pořád je tady zakládatel King Buzzo a jeho nesmrtelný parťák Dale Crover (dříve mj. člen Nirvany) a pořád tu jsou ti dva kluci z Big Business. Nedokážete si představit, jak je pro baskytaristu a další lidi těžké vydržet s původní kapelou déle než dvě minuty v kuse. Musí to být hotové peklo. Zatím každý se z toho zbláznil. Dřív či později, s drogama i bez nich. Většina teda dřív a s drogama. (Kevin Rutmanis /ex-Cows/, jejich pátý baskytarista, z kapely v roce 2005 nejprve prchl s psychickými problémy do neznáma, aby byl po svém návratu z kapely vyhozen za problémy s drogami.) Nedokážou vysvětlit proč, ale jejich seznam bývalých členů čítá asi čtyřicet jmen.” Ipecac triumfuje. Jako vždy.



Byli to Melvins (spolu s kolegy z Mudhoney), kdo v 80. letech nadefinoval tzv. „zvuk Seattlu“, ze kterého grunge později vykrystalizoval v hudbě skupin Soundgarden nebo Nirvana, melvinsovský stoner-rock nejpřiznaněji v Kyuss, později Queens of the Stoneage. Melvins doposud vydali na dvě desítky řadových desek a nespočet dalších nahrávek na nejrůznějších lebalech, které se I diky nim staly kultovními – namátkou Boner, Tupelo, Alternative Tentacles, Amphetamine Reptile či právě Ipecac.

“Melvins jsou takový trochu jiný druh rodinné zábavy. Někdo říká, že mají budoucnost, někdo si myslí, že ovlivnili spoustu kapel. Jiní očekávají, že to všechno tradičně zvorají. Většina lidí je přesvědčená, že by se měli jmenovat ‘Na hovno’, protože přesně to jsou: na hovno.” King Buzzo má jasno. Fanoušci taky. Nashle druhý říjnový čtvtek v Lucerna Music Baru!



Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: THE MELVINS

Čtvrtek 13. 10. 2011
Vstup: Předprodej 490 Kč, na místě 590 Kč
Vystupují:
The Melvins
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika