Král elektronické dekadence IAMX v Olomouci

Král elektronické dekadence IAMX v Olomouci

16. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zatímco si Česká republika bude připomínat výročí vzniku Československa, 28. říjen bude v Olomouci svátkem hudebních fajnšmekrů a vrcholem klubového podzimu. Na pódium multikulturního prostoru S-cube (ex S-klub) a vůbec poprvé na Hanou totiž zavítá elektronicky dekadentní projekt IAMX.
Brita Chrise Cornera aka IAMX netřeba hudbomilcům v Česku příliš představovat, neboť jeho koncerty patří k vyhledávaným hudebním cílům a fanouškovská základna se s každým novým albem zvětšuje. Avšak pro ty, kteří tápou, máme úryvek z recenze na aktuální desku Volatile Times, který tvorbu projektu vystihuje: „Chris Corner si bere to nejlepší z groteskně širokého spektra současné hudby - tvorby lidí jako Einstürzende Neubauten, Emilie Autumn, The Prodigy, Amanda Palmer, Rammstein - a úspěšně to přetavuje ve svůj originální zvuk.“ (musicserver.cz)

iamx
Podívejte se na fotky z pražského koncertu IAMX v r. 2007

Album Volatile Times je v diskografii IAMX čtvrtou řadovou položkou. Projekt dal o sobě poprvé vědět v roce 2004 debutem Kiss + Swallow, následovaly desky The Alternative (2006) a Kingdom Of Welcome Addiction (2009), pozitivně přijaté kritiky i fanoušky. Kromě toho vyšlo také album remixů či živý záznam z koncertu ve Varšavě.

Olomoucký S-cube je vedle pražského MeetFactory druhým místem, kde IAMX v rámci současného Into Asylum Tour v Česku vystoupí. Jako support se představí francouzské electro/indie duo Noblesse Oblige, které je pověstné svými provokujícími vystoupeními – názvy singlů Bitch nebo Daddy (Don’t Touch Me There) jsou dostatečně výmluvné. O afterparty se v S-cube až do rána postará DJ Make.

Dodal: Zdeněk Vévoda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: IAMX

Pátek 28. 10. 2011
Vstup: 390/420
Vystupují:
IAMX
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika