Andy Moor:  Praha má jedinečné vibrace

Andy Moor: Praha má jedinečné vibrace

18. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hlavním hostem noci Roxy Dance Conference bude v sobotu 22. října anglický dj a producent Andy Moor. Jeho dosavadní kariéra obsahuje nominaci na Grammy, řadu ocenění v oblasti elektronické hudby a nespočet vlastních skladeb a remixů. Velkého fotbalového fanouška vyzpovídal moderátor Dance radia a součást CrossRyders David Salomon.
Ahoj, už je to tuším tvoje čtvrtá návštěva v Česku. Zanedlouho budeš hrát mezi Transmission 2011 a Trancefusion 2012. Tentokrát to bude 22. Října v klubu Roxy v Praze. Máš radši kluby nebo velké halovky?
Mám rád veškeré hraní a rád pracuji na různých akcích. Ve velkých halách hraju trochu jinou hudbu, různé styly, aby to zafungovalo.Zatímco v klubech hraju víc groovy hudbu stejně jako větší melodie, abych publikum zatáhl co nejvíc do děje a mohl na něj reagovat z větší blízkosti.

Teď trochu drbů. Ashley Wallbridge nám prozradil, že ostatním DJům doporučuješ Prahu jako skvělou destinaci pro výlet a hraní. Je to pravda a co tě na Praze tak okouzluje?
Říkal jsem mu, že si hraní v Praze určitě moc užije (pozn. red.: A.W. v Roxy hrál 3.9.11). Praha je nádherné historické a kulturní město plné entusiastických lidí. Miluju tamní architekturu a jedinečné městské vibrace a náladu. Ano, je to skvělé místo pro návštěvu a skvělé místo pro hraní.

andy moor

Hlasování o nejlepšího DJe světa neboli DJ Mag TOP 100 je už uzavřeno a sčítají se hlasy. Slyšeli jsme už řadu „zaručených“ zpráv o tom, kdo bude vítězem. Máš už teď nějaké zákulisní informace o výsledcích?
V tuto chvíli nemám vůbec žádné informace. O toto téma se nezajímám asi s takovým nadšením, jako ostatní a soustředím se spíše na komponování a s tím související věci.

Trochu mi přijde, že jde zejména o dva hlavní názorové proudy – Guetta vs. Armin. Cítíš to taky tak?
Upřímně, já stojím úplně mimo tuhle drbárnu. Záleží na vkusu každého jednotlivce.
Myslíš, že se dá o některé národnosti říci, že má větší hudební vlohy. Třeba Britové?
Všechny národnosti mají stejné výchozí pozice, ale řekl bych to tak, že některé národnosti mají výhodu, že jsou zkušenější a mohou se učit od svých domácích vzorů.

andy moor

Na popularitě raketově nabírá Swedish House Mafia. Nechceš založit UK Trance Mafia a koho bys do formace přizval?
Někteří lidé začali Garetha Emeryho, Ashleyho Wallbridge a mě označovat právě jako UK Trance Mafia. Zní to zajímavě, ale je to v podstatě kopírování Švédů. Dávám přednost spíše originálním nápadům než kopírování.

Rok 2011 byl rokem nových alb, kdy se dočkáme toho tvého?
Už je opravdu za dveřmi, ale bohužel to do konce roku 2011 nestíhám.

A další hudební plány?
Teď mám spoustu práce ve studiu, práce na albu, remixech a taky downtempové hudbě.

Je prakticky nemožné se v Anglii dostat na fotbalový zápas. Fandíš některému týmu, a jak často se dostaneš s fotbalem do přímého kontaktu?

Jsem velký fanoušek týmu Stoke a chodím se na něj dívat vždy, když jsem doma. Taky hraju od dětství za místní fotbalový tým. Fotbal miluju stejně intenzivně jako hudbu.

Díky moc za tvůj čas a uvidíme se v Roxy!

Taky dík, už se nemůžu dočkat!

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ROXY DANCE CONFERENCE

Sobota 22. 10. 2011
Vystupují:
Andy Moor, CrossRyders, Jean Luc, Mary Luke
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika