Tata Bojs vyprodali pražskou halu na Letné

Tata Bojs vyprodali pražskou halu na Letné

25. 10. 2011  |  Autor: Misha  |  Komentáře (0)
Tata Bojs v červnu vydali po čtyřech letech nové album Ležatá osmička. To se ihned po vydání vyhouplo na 1. místo domácí hitparády a od té doby stále patří u nás mezi nejprodávanější desky současnosti. A i proto se kapela po čtyřech letech rozhodla vyrazit na samostatné turné.
Turné proběhlo právě k příležitosti vydání nového alba. Jediná pražská zastávka na koncertní šnůře skupiny Tata Bojs se konala v basketbalové hale na Letné.

Na Letnou dorazilo na tři tisíce fanoušků a hala téměř praskala ve švech. My všichni, kteří jsme měli tu možnost shlédnout jeden z koncertů, například ze šňůry Nanotour k Nanoalbu, jsme byli velmi zvědaví na nové pódiové nápady kapely z Hanspaulky. Dle mého názoru Nanotour nastavilo laťku českých koncertů velmi vysoko, a tak jsem byla velmi zvědavá, jaká bude slibovaná nejnákladnější a nejvýpravnější show v historii Tata Bojs.

Před samotným vystoupením Tata Bojs měly nejprve prostor kapely Longital a Sunflower Caravan. Kapela samotná se na pódiu objevila krátce po čtvrt na deset večer.

V úvodním vystoupení zaznělo intro Progresivní z nové desky. Poté zazněly všechny skladby z již osmého alba Ležatá osmička. Ale Tata Bojs nezapomněli ani na svoje největší hity jako například: Attention aux hommes!, Elišce, Skovka nebo Šťastnější.

Součástí vystoupení byl i křest desky, kdy namísto šampaňského bylo použito světlo reflektorů. Milan Cais zvedl album nad hlavu a nechal ozářit několika kužely světla a řekl: „Křtíme tě světlem. Dělej všem nekonečnou radost, jakou jsi dělalo nám po celé čtyři roky, co jsme tě připravovali“.

cais

Obrovské ovace vyvolala skladba Světová, ke které si kapela přizvala rapera Vladimíra 518. Dalším hostem, který přišel podpořit Tata Bojs, byl Clarinet Factory a společně zahráli písničku Písmenková.

Milan Cais v jednu chvíli zapojil i fanoušky, to když při písničce Filmařská natáčel jejich tváře na kameru a promítal je na plátno. Barevný symbol nekonečna jsme mohli vidět v mnoha variacích, v projekci na plátně, z reflektorů i na speciálně navržených tričkách. A neméně zajímavý byl i taneční doprovod. Objevila se ale i slibovaná levitující koule, která se zároveň měnila v unikátní plátno. Milan Cajs ji v jednom rozhovoru nazval „bakule“ a byl velmi pyšný na to, že se jeho nápad, který nosil téměř dva roky v hlavě, povedl realizovat.

Tata Bojs dostáli svým slibům a show byla opravdu velmi vydařená. Co ale musím skutečně vypíchnout, je zvuk. Již dlouho jsem nebyla na tak kvalitně ozvučeném koncertu. Kdybych měla celou akci ohodnotit známkou, tak Tata Bojs za jedna s hvězdičkou, ale organizace u vstupu, nehlídané šatny, více jak hodinová fronta u baru a toalety … upřímně asi za čtyři. Ale i tak jsem domů odcházela nabitá energií a v uších mi znělo: opakování, opakování, opakování. Zkrátka příští koncert si 100% nenechám ujít.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: TATA BOJS

Úterý 25. 10. 2011
Vstup: 350 Kč
Vystupují:
Tata Bojs
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika