Datwerk se vracejí jako předskokani Erasure

Datwerk se vracejí jako předskokani Erasure

04. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jen co pořadatelé oznámili, že se synth-popové britské duo Erasure vrací do českých luhů a hájů po dlouhých 19 letech se sólovým koncertem, okamžitě se zaprášilo po VIP vstupenkách, které stály 1 100 Kč. Fanoušci nemusí ale propadat panice, v předprodeji jsou ještě „obyčejné“ vstupenky od 830 Kč.
Erasure zahrají 15. 11. v pražské Incheba Aréně a kromě starých známých pecek zahrají skladby ze svého zbrusu nového alba Tomorrow´s World, se kterým se vydali na turné napříč kontinenty. Známa je již také jejich předkapela, kterou si podle slov Pavla Kloupara, pořadatele koncertu, vybrali Andy Bell a Vince Clarke sami. „Ve hře bylo několik variant. Erasure se nakonec přiklonili k českému duu Datwerk, které se v roce 1996 rozešlo, aby se po patnácti letech dalo opět dohromady“, upřesnil Kloupar.

V devadesátých letech vydali Datwerk, zpěvák Petr Tengler a klávesista Vláďa Šimůnek, tři alba (Datwerk singel - 1992, Nebe nad hlavou - 1993, Tančit s tebou - 1995, Hlupák váhá cover verze Katapult), poté se ale každý rozutekl jiným směrem, aby pracovali na svých vlastních sólových projektech, a dnes se Datwerk vrací se vzkazem: Syntetizátory nejsou mrtvé!



Datwerk začali znovu vystupovat a tvořit nový materiál především kvůli fanouškům, kteří si přáli, aby vystupovali opět společně. V létě tohoto roku oficiálně zahájili činnost uvedením nových skladeb na hradě Houska v rámci festivalu Noc plná hvězd. V polovině listopadu vystoupí v Praze v Incheba Aréně jako předkapela Erasure. Fanoušci se mohou těšit na staré songy z devadesátých let, ale podle slov Petra Tenglera uslyší i několik skladeb z nové tvorby. „Skutečně jsme připravili a připravujeme další nový hudební materiál, který vystihuje současné nálady a pocity nás obou. Hudba je více taneční což ale neznamená, že by původní rukopis Datwerku nebyl znát a fandové Datwerku by si už nepřišli na své. Pracujeme dnes více se zvukem a také se zpěvem. Na koncertech se ke klávesám přidala i conga, která mám moc rád a tak si teď každé vystoupení opravdu užívám. Na koncertech v současné době hrajeme jak původní skladby, které jsou v novém kabátu, tak nové např. SpaceDance, Pro Petru či Sama včetně několika orchestrálních skladeb, kde hrajeme s Vláďou oba,“ uvedl Petr Tengler.

Po skončení koncertu začne v Klubu Kostel v odsvěceném kostele sv. Michaela Archanděla v Michalské 29 na Praze 1 after párty, na kterou je možné na místě zakoupit lístky za 100 Kč. Podle slov Pavla Kloupara, party pojede až do rána a budou k vidění projekce společně s DJ sety nejen Erasure.

Více na www.inpromotion.cz


Dodal: Jana Chlupová, Madree promotion s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ERASURE

Úterý 15. 11. 2011
Vstup: 830 Kč, VIP 1 100 Kč
Vystupují:
ERASURE, Datwerk
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika