The Cinematic Orchestra v lednu v Praze

The Cinematic Orchestra v lednu v Praze

17. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeden z klenotů britského vydavatelství Ninja Tune, elektronický projekt The Cinematic Orchestra se po více než pěti letech znovu objeví v Praze. Osobitá kapela pohybující se na pomezí jazzu, soulu, funky, hiphopu a blues nabídne českým fanouškům 18. ledna na Conference největší hity a zároveň zahraje několik nových skladeb.
Poslední regulérní album The Cinematic Orchestra vydali v roce 2007. Přestože deska Ma Fleur patří k tomu nejlepšímu, co parta kolem Jasona Swinscoe vydala, lační hudební fanoušci si žádají nový materiál. Skvělý živák Live at the Royal Albert Hall nebo DJ Mix Late Night Tales je sice potěšili, ale neuspokojili naplno. Ostatně materiál z Ma Fleur a předchozích Motion (1999) a Every Day (2002) bylo poslední, co čeští příznivci uhrančivé ostrovní kapely slyšeli na vlastní oči ve vyprodané Roxy.

cinematic orchestra

Nyní se kapela s dvanáctiletou historií vrací do Prahy, konkrétně do Lucerna Music Baru, aby mimo jiné otestovala nové věci, než s nimi půjde do studia. Doby, kdy student umění Swinscoe rozesílal prvotiny ovlivněné filmovými soundtracky z 50. a 60. let kamarádům jazzmanům, aby do nich na dálku nahráli své party, jak vzniklo debutové album Motion, jsou dávno pryč. Nyní jsou The Cinematic Orchestra elektronickou superstar, nejopečovávanějším koněm Ninja Tune.

U filmové hudby ovšem Swinscoe a jeho přátelé zůstali. V roce 2008 dokonce složili hudbu k animovanému dokumentu z dílny Walta Disneyho The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos. Soundtrack nahraný s londýnským metropolitním orchestrem nakonec získal cenu na filmovém festivalu Jackson Hole Wildlife.

Zatím posledními skladbami, kterou The Cinematic Orchestra dali najevo, že se s nimi stále má počítat, jsou Entr’acte, hudba k němému dvacetiminutovému dadaistickému filmu z roku 1924 a Manhatta, soundtrack k jedenáctiminutovému dokumentu z roku 1921.

Vstupenky na Conference s The Cinematic Orchestra v Lucerna Music Baru v Praze prodává Tickepro a Ticketportal.

www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Středa 18. 1. 2012
Vstup: 460 Kč do 13.12. 550 Kč do 31.12. 640 do 18.1.2012
Vystupují:
The Cinematic Orchestra, Grey Reverend
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika