Kalendář koncertů 12/2011

Kalendář koncertů 12/2011

30. 11. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Prosinec má dost variabilní počet dní – záleží jen na vás a na tom, kdy se to letos chystáte zabalit. Ať už tak nebo tak, otvíráky v podobě High Places/Zola Jesus a Metronomy byste měli určitě stihnout. Kromě Prahy stojí za pozornost Vídeň, kde koncertují belgičtí démoni dEUS, a Olomouc, kde proběhne Přehlídka animovaných filmů (PAF).
4. 12. High Places / Zola Jesus (MeetFactory)
High Places i Zola Jesus před nedávnem vydali zajímavé novinky, které přijíždějí představit do Prahy (Original Colors, resp. Conatus). U Niky Rozy Danilové jde o koláž hlasu profesionální operní zpěvačky, beatů a syntezátorů, u brooklynských High Places kráčí zase o naivní DIY indie pop. Těsně před Mikulášem slibuje avantgardní Zola a High Places večírek, na který se bude jen těžko zapomínat.



5. 12. Metronomy
(Lucerna Music Bar)
Pokud je vaším šálkem kávy opačný konec emoční škály, pak jsou Metronomy tím nejlepším, co vás mohlo v prosinci, který se tváří jako hnusný listopad, potkat. The English Riviera, poslední album těchto anglických pásků, je totiž nakažlivě optimistické, taneční, letní. No prostě riviéróózní. Je pravda, že neobsahuje jen pecky typu „The Look“, ale vsadím se, že naživo bude většina toho, o čem frontman Joseph Mount zpívá, znít třikrát lépe. Léto v zimě.



9 - 11. 12 PAF Fest: Tim Hecker, Kangding Ray, Floex
Přehlídka animovaného filmu, jehož 9. ročník letos proběhne v Olomouci, nepřináší jen filmové obrázky. Nedílnou součástí festivalu jsou totiž také obrázky vycházející z vaší hlavy. A neexistuje na jejich vyvolávání lepší šaman než ambientní manipulátor Tim Hecker. Vedle něj vystoupí na PAF také Kangding Ray, francouzský kytarista, bubeník a umělec žijící v Berlíně, jehož experimentální koncerty jsou pokaždé vzácným zážitkem. Zahraniční smetánku doprovodí bard domácí elektronické scény Tomáš Dvořák aka Floex.



13. 12. Ping Ping (Lucerna Music Bar)

Loretta Who a Hubert Mauracher tvoří rakouské duo Ping Ping, které si jako název pro svůj debut vybralo ještě bizarnější název: Pop Your Chewing Gum. Jejich vystoupení v rámci United Islands sklidilo zasloužený ohlas. Lehce zastřený hlas Loretty a hudební kouzla Huberta tvoří sladkou směs, která se lepí jak žvýkačka na botu.



1. 12. Skyline (Fléda) / 2. 12. Death In June (Klub K4) / 6. 12. Adam Cohen (Divadlo U Hasičů) / 4. 12. dEUS (Vídeň) / 6. 12. Wax Tailor (MF) / 7. 12. Čokovoko (Roxy, Fléda) / 7. 12. Rihanna (O2 Aréna) / 7. 12. That Fucking Tank (Final Club) / 8. 12. In Extremo (Roxy) / 8. 12. Tata Bojs/Midi Lidi – akustický koncert (Palác Akropolis) / 9. 12. Elektra (Fléda) / 10. 12. I like You Hysteric (Chapeau Rouge) / 17. 12. Prague Conspiracy: Dirty Blondes/Dead Pope´s Company (Akropolis)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika