Report ze 13. narozenin party Climax

Report ze 13. narozenin party Climax

04. 12. 2011  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Již třináct let se lidé chodí do klubu Roxy bavit na legendární noc rezidentního dje Chrise Sadlera Climax. Na letošní narozeninovou oslavu přijalo pozvání maďarské duo Crazibiza, které každým svým trackem doslova válcuje světové hitparády. A jak tedy bylo?
Narozeniny jsou vždy velkou událostí. Nejde o to, zdali slaví jedinec nebo nějaká značka, či firma. Oslava by měla vždy být velkolepá a mělo by se na ní dlouho vzpomínat. Třinácté narozeniny nejdéle fungující party v České republice, včele s mezinárodními hosty, to rozhodně slibovalo nespoutaný mejdan. Chris Sadler je v Čechách jednoznačně hudební ikonou a na svou party si občas zve i velmi zajímavá jména světové house music. Snad každý má v paměti návštěvu legendárního Antoine Clamarana, který Roxy předvedl neuvěřitelnou hudební show, jakou jsem od té doby od žádného dje neslyšel, ani neviděl. Velmi častým návštěvníkem je i Holanďan Olav Basoski. Pojďme ale k letošní oslavě třináctých narozenin.

Jak již bylo řečeno, pozvání přijala dvojce maďarských producentů Tommyboy a Agebeat, neboli Crazibiza. Že jste o nich ještě neslyšeli? Pak byste si zřejmě měli doplnit hudební vzdělání, protože tito chlápci opravdu umí. V současnosti mají rovných pět tracků v žebříčku Beatport top 100. Zapomeňte na vrzání typu Afrojack, jednoduché melodie Davida Guetty, nebo tuctové tracky od Swedish house mafia. Tito umělci dělají šlapavý, líbivý, melodický a troufám si říci dokonalý house. Nevím, čím to je, že Maďaři jsou hudebně tak na výši. Ovšem, my hrdí Češi si to jen těžko připustíme, ale nejsou zde pouze Crazibiza. I samotný Tommyboy má za sebou několik úspěšných tracků, které hraje například Roger Sanchez, samotnou kapitolou je pak duo Belocca and Soneec, kteří vydávají tracky jak na běžícím páse. Nenechte se ovšem zmást, v tomto případě nejde kvalita na úkor kvantity, ba naopak. Zapomenout nesmíme ani na další duo Lauer & Canard a v neposlední řadě duo Muzzaik, které se představilo v loňském roce i v České Republice.

Všechna tato jména jsou doslova synonymem pro moderní house music, chcete-li tech house. Musím si tedy položit otázku, je něco v Čechách špatně? Zajímavé je, že se jedná vždy o dvojice djů. Ale pojďme zpět k narozeninám Climaxu. Crazibiza se za mix pult postavili zhruba v 1 hodinu ranní. Roxy by v tu dobu sice zvládla minimálně o 100 až 150 návštěvníků více, ale i tak byla atmosféra úžasná, především díky právě končícímu „otci“ celé noci Chrisi Sadlerovi. Crazibiza svůj set snad nemohli začít lépe. Track Crazibiza feat. Phats & Smalll - Spinning Around je v originále legendou house music a v novém kabátě od Crazibiza dostal tech housový, chce se mi až říci lepší, zvuk. Dalo se čekat, že set od těchto pánů bude plný jejich produkce. Během první asi půl hodiny jsme mohli slyšet hned 6 tracků z jejich dílny. Mimo již zmiňovaného Spinning Around to byly tracky Crazibiza – Beatbox, Muzzaik - Feelin' (Crazibiza Remix), Horny United - I Believe (Crazibiza Remix), Crazibiza & Kevin Prise - Reach Out (Vocal Mix) nebo Dave Aude - Something for the Weekend (Crazibiza Bang Mix).

climax

Atmosféra gradovala a celá Roxy doslova skákala při známem tracku od Temper Trap s názvem Sweet Disposition. Slzy do očí mi vehnal track od Coldplay – Talk, jež byl pravděpodobně v remixu od samotných maďarských umělců a podle informací na facebooku ho dokončili na hotelu před samotným hraním v Roxy. Dalo by se tedy mluvit o Crazibiza Climax remixu :-) A aby toho nebylo málo, následovala další smršť vlastní produkce. Nejdříve track Luthier - Magnum Opus (Crazibiza Remix) s přidaným saxofonem od Alexe Gaudina a jeho tracku Destination Calabria, poté Rico Bernasconi & Beenie Man ft. Akon - Girls (Crazibiza Remix) a nesmím zapomenout na hit, který několik týdnů okupoval přední příčky na Beatport, a sice Pink Fluid - Bitch Lady (Crazibiza Remix). Nutno říci, že Crazibiza při svém vystoupení hráli z laptopu a tak většina skladeb, jako zmíněný Magnum Opus, bylo obohaceno o nějakou tu acapellu nebo sampl z jiného známého tracku. Celá show tak nabízela něco navíc.

To se ale bohužel následně ukázalo být jako velká nevýhoda. Skvěle rozjetý set z nenadání ukončilo selhání výrobku od jedné nejmenované společnosti s jablkem ve znaku. Laptop prostě přestal fungovat a klubem se tak rozeznělo ticho. Ani po deseti minutách se nedařilo maďarským umělcům přimět stroj k práci a tak se „slova“ ujal opět Chris Sadler, hrající z CD přehrávačů. Usilovná snaha o znovuprobuzení laptopu pokračovala zhruba 30 minut, ale bohužel úspěšné producentské duo Crazibiza se již ke svému vystoupení nevrátilo. Jaká škoda, jejich zhruba hodinu a půl trvající set dával tušit tomu, že by si mohli svůj hrací čas protáhnout a nespoutaná house party mohla pokračovat až do rozbřesku. Tommyboy a Agebeat totiž rozhodně nepůsobili dojmem nějakých rozmazlených hvězd a úsměvy rozdávali na všechny strany a své hraní v Roxy si náležitě užívali. Doufejme snad jen, že se najde odvážlivec, který je k nám doveze zase brzy nazpátek.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX 13TH ANNIVERSARY

Sobota 26. 11. 2011
Vystupují:
Chris Sadler, CRAZIBIZA, Sajmon
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika