Cinematic Orchestra přivezou Grey Reverenda

Cinematic Orchestra přivezou Grey Reverenda

06. 12. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Grey Reverend je posledním objevem hlavy The Cinematic Orchestra Jasona Swinscoe. Pochází z Pensylvánie, ale žije v Brooklynu v New Yorku. Své skladby popisuje jako jednoduché písničky o komplikovaných životních nástrahách. S The Cinematic Orchestra spolupracuje od roku 2007, kdy s kapelou vyjel na světové turné.
Reverend předskakoval mágům z Ninja Tune V USA, Kanadě, Evropě, Japonsku, Austrálii, Jižní Americe. Hrál s TCO i na slavném koncertu v The Royal Albert Hall v roce 2010. Podílel se s Jasonem Swinscoe i na hudbě k oscarovému dokumentárním snímku The Crimson Wing.

K hudbě se Grey Reverend, známý také jako L.D. Brown, dostal v 80. letech pod vlivem My Bloody Valentine a Dinosaur Jr. Propadl jazzu a indie roku, jeho prvním nástrojem byl saxofon, ke kytaře se dostal až díky jeho učiteli, legendárnímu jazzovému kytaristovi Par Martino. Ten ho přivedl k blues a jazzovým kytarovým improvizacím. Pohrával s folkem, blues, zkoumal tvorbu velikánů jako John Fahey, Bert Jansch nebo Joni Mitchell. Touha psát vlastní věci v kombinaci s hudebním vzděláním ho hnala dál než přehrávání cizích skladeb.

grey

Před šesti lety se z Pensylvánie přestěhoval do New Yorku. V Brooklynu se potkal se zajímavými muzikanty, pod jejichž vlivem částečně překopal i vlastní tvorbu. Tam také došlo k osudovému setkání s Jasonem Swinscoe, který u šálku kávy v podniku Reverendovy sestry vyslechl jeho skladby. Ty se mu tolik zalíbily, že se s Reverendem setkal a natolik si lidsky sedli, že ho požádal o cover verzi písně To Build A Home z repertoáru The Cinematic Orchestra. S výsledkem byl moc spokojený a pozval proto Greye na turné a podporoval ho v další tvorbě. První desku A Startled Wish Grey Reverend vydal v roce 2007.

Další Of The Days vydal díky Jasonovi letos, čtyři roky po debutu novou desku. Vyšla na Jasonově labelu Motion Audio a v distribuci ji nabízí i slavný label Ninja Tune. Hudebník původem z Brooklynu se na ní vyjadřuje jen pomocí svého hlasu a kytary. Podle recenzentů si na ní ďábelsky pohrává s detaily, překvapuje posluchače skvělými atributy obtížně definovatelného stylu.

www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Středa 18. 1. 2012
Vstup: 460 Kč do 13.12. 550 Kč do 31.12. 640 do 18.1.2012
Vystupují:
The Cinematic Orchestra, Grey Reverend
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika