Béla En o UK garage, 2 stepu a Wideboys

Béla En o UK garage, 2 stepu a Wideboys

07. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Anglické duo The Wideboys tvoří Eddie Craig a Jim Sullivan a společně skládají od roku 1996. Těšit se na ně můžete už tuto sobotu v Roxy, kde vystoupí na akci ShakeDown a k této příležitosti byl vyzpovídán dj a moderátor Rádia 1, Bela En.
Jak vidíš současný stav UK garage a 2 stepu u nás a jak ve světě ?
UK garage prošla vývojem, kdy se z velmi popularniho stylu stáhla do undergroundu, kde prodělala menší očistu a od loňského roku zase šplhá nahoru. Vyměnili se producenti, změnil se trochu i zvuk a hlavně 2 step ustoupil trackům s rovným beatem. Momentálně se UK garage v Británii docela daří, u nás má tenhle styl více méně setrvalý stav fanoušků a lze říct, že byl, jen a i bude záležitostí menšího kruhu hudebních fajnšmekrů. Každopádně jsem rád, že mu kluby stále davaji přiležitost.

Wideboys, kteří vystoupí 11.března v Roxy určitě dobře znáš a dokonce jsi s nimi hrál i v Anglii. Zkus nám je krátce představit z tvého pohledu ?
Wideboys jsou Eddie Craig a Jim Sullivan. Společně s MJ Colem a Artful Dodger patří do skupiny producentů a Djů, kteří uk garage táhli od začatku a jako jedni z mála jsou stále velmi aktivní. Mají na svém kontě řadu hitů, které prorazily i do britské oficialní singlové hitparády, včetně skladeb Sambucca a Heartache, které na party v Roxy zahrají naživo. Jim tráví hodně času ve studiu, Ed k tomu ještě Djuje, vetšinou společně s MCs, ať už to je Dennis G, s nimž byl v Praze minule, nebo Rusty, hlas právě ze skladby Heartache, který s nim přijede tentokrát. Mimo to jsou to velmi milí kluci, kteří si vůbec na nic nehraji.

Zaměřuješ se hlavně na hudební styly uk garage, 2 step, four to the floor, dubstep či grime. Asi ne každý ví, jaký je mezi nimi rozdíl. Můžeš to čtenářům vysvětlit ?
Styl UK garage má mnoho podob, které jsou charakterizovány, jako např. 2 step, four to the floor nebo grime. 2 step má nepravidelnou rytmiku, vokály a často se líbí dívkám, 4x4 je také melodický, ale má rovný beat a podoba se speedgarage. Grime jsou v podstatě syrové breaky, určené pro rap MCs, stejně jako dubstep, který má ale inteligentnější zvuk.

Čeho uslyšíme v tvém podání v sobotu v Roxy nejvíc a kde si tyto styly mohou ještě před tím poslechnout všichni potencionální přiznivci ?
Wideboys i já hrajeme současný zvuk ukg, tedy hlavně 4x4 s 2stepovými vložkami. Wideboys teď vydali dva nové singly, plus dalších osm skladeb na dvojvinylu, takže se bude hrát asi právě z toho. Ten materiál má i nějaké breaky a elektro, hlavní zvuk noci bude ale garážový. Těším se na to!


WIDEBOYS
Anglické duo The Wideboys tvoří Eddie Craig a Jim Sullivan a společně skládají od roku 1996. Eddie se kromě dingu a produkování věnuje bojovým uměním (má černý pás) a vlastní vinyl shop VIP. Jako dj je aktivní úctyhodných 12 let. Jim provozuje „na plný úvazek“ nahrávací studio od roku 1993 a má na svědomí několik pecek, které se dostaly na první místa v nejprestižnějších hudebních žebříčcích – remixy Frankie goes to Hollywood, Kylie Minogue, Geri Halliwell, Maura Picotta, Utah Saints a mnoha dalších.

x

The Wideboys vyhráli cenu pro nejlepší objev roku 2000 v Uk garage awards a s trackem „Thinking it over“ se dostali do top5. Za posledních pět let hráli snad ve všech prestižních klubech nejen v Anglii, v současnosti tráví veškerý volný čas ve studiu a zástup fanoušků se utěšeně rozrůstá. Nenechte si ujít vystoupení The Wideboys s MCm a zpěvákem Rustym 10.března v Roxy.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
jarda
08. 03. 2006 | 10:17:55
+0 | -0
konečně jednou dobra akce v roxy!!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika