Křest Floexovy Zoryi s Musettí výpomocí

Křest Floexovy Zoryi s Musettí výpomocí

02. 02. 2012  |  Autor: Veru  |  Komentáře (1)
Floex si pro křest své nové desky Zorya vybral poslední lednový večer, prostor mu poskytl Palác Akropolis a nemalou podporu italské duo Musetta. Nemohl si vybrat lépe, vše sedělo tak, jak mělo a Akráč byl zaplněn skoro k prasknutí fanoušky, kteří si nechtěli nechat ujít tohle intelektuální klarinetové opojení.
Musetta, to je zpěvačka Marinella Mastrosimone a hudebník Matteo Curcio – duo z Milána na živo doprovázené ještě bicími a kontrabasem. Marinella hned od začátku házela úsměvy do publika a po výborné skladbě „We Will Fade Out“, kterou otevřela večer, jsme zase my házeli vděčné úsměvy na ni. Ten nádherně barevný hlas jako by ji z hrdla vycházel sám, přirozeně a bez jakékoliv snahy, jakoby právě k tomu a k ničemu jinému byla stvořena.

Hudba přímo vybízela k tomu zavřít oči a jenom si to užívat, to ale nešlo. Celou dobu se totiž bylo na co koukat. Každou píseň doplňoval přímo na míru šitý videoklip nebo například sestřihy z animovaného filmu Persepolis a z Marinelly dokázal spustit oči jen málokdo. Pohupovali jsme se střídavě na vlnách downtempa („Red Star“), ale občas i jazzu, jako například při nádherné „Ophelia’s song“ nebo filmové „Another Glimpse of Sun“.

Po téměř desítce písní nadešel Floexův čas. Jen krátká pauza na přestavbu pódia a naše doplnění tekutin a už nás vítal Tomáš Dvořák. Atmosféru odlehčil svým dost rozpačitým projevem. Zároveň s ním na podiu vystupovali různí hosté, jmenovitě trumpetista Oskar Török (zazářil hlavně v písni „Forget-Me-Not“) a umělkyně Veronika Vlková, která se o vizuální stránku koncertu starala přímo z podia. Veroniky se také přímo týká písnička „Veronika’s dream“, jedna z nejpovedenější. Celý Floexův koncert působil velmi intimním a těžce uchopitelným dojmem.



Nad podiem visel velký kruh a přímo na podiu byly postaveny zvláštní tvary – vše namappované. Potenciál projekcí byl tudíž obrovský. Myslím, že se dal využít i zajímavěji, ale Floex v tomhle vsadil na minimalismus. I další drobné detaily výzdoby pódia doplňovaly celkovou snovou atmosféru.

Pro skladbu „Precious Creature“ se na pódium vrátili Marinella i Matteo a hned po ní začal očekávaný křest. Kmotrem Zoryi se stal Matouš Godík, pokřtil ji horkým čajem, kterým si pak i s Floexem spolu s pár fanoušky z publika připili. Křest zakončili kouskem nejpovolanějším a nejočekávanějším, jejich společnou „Nel Blu“. Večer uběhl překvapivě rychle a v deset už jsme se divili, že už je deset. Nedalo se nic dělat, než pustit si do uší „Nicotine“ a vydat se domů s myslí zastřenou.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Úterý 31. 1. 2012
Vstup: 260,- / 320,-
Vystupují:
floex (cz) + musetta (it)
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
dobré toto
03. 02. 2012 | 08:05:19
+0 | -0
Večer uběhl překvapivě rychle a v deset už jsme se divili, že už je deset
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika