Únorové Free mondays v Roxy

Únorové Free mondays v Roxy

05. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci únorových Free mondays se můžete těšit jak na koncerty zajímavých kapelek, tak na celou řadu předních domácích djs. O start únorových Free Mondays se postarají 6. února divocí SkA´N´DaaL music ensemble a jejich speciální host dj Boldrik Selecta, kteří společně pokřtí nový multisingl.
Na draka. 13. února bude ROXY patřit mladé post-hardcorové partičce Marina, po jejíž show zahraje hned šestice DJs, kteří takhle pohromadě bývají na Free Mondays k vidění jen zřídka. Hodně tvrdě se bude v ROXY hrát i 20. února, kdy vystoupí plzeňští Shogun Tokugawa. Poslední únorové pondělí, které připadlo na 27. února, pak potěší zejména příznivce liquid funku v podání maďarského Q The Physicist.

6/2 FREE MONDAYS live SkA´N´DaaL music ensemble
Endemiti české hudební scény, královéhradecká kapela SkA´N´DaaL, přichází na trh s novinkou. Čtyři skladby, videoklip a další bonusy - to je obsah nového multisinglu Na draka, který kapela pokřtí v pražské ROXY na prvním ze série koncertů stejnojmenného koncertního turné Na draka.

Ne jeden, ale hned několik singlů a k tomu klip a další překvapení připravuje kapela SkA´N´DaaL music ensemble na své nové CD. Protože se nejedná o regulérní desku o deseti - dvanácti skladbách, ani o samostatný singl, zavádí kapela nové označení MULTISINGL (multi-mediální, multi-více singlů).

„Rozhodli jsme se pro větší kvalitu než kvantitu, proto se na multisinglu objeví jen čtyři skladby. Dle našeho názoru každá z nich aspiruje na to stát se singlem. Jako bonus přidáváme na desku klip. Tak vznikl název MULTISING“, říká kapelník Václav Šust.



13/2 FREE MONDAYS live MARINA
Baví vás post-hardocore, jaký hrají třeba Enter Shikari nebo američtí A Skylit Drive? Pak byste si měli udělat 13. února čas na mladou pražskou post-hardcorovou úderku Marina, o které se v poslední době začíná čím dál tím víc mluvit. Na svém kontě má tahle pětičlenná formace jedno slibné EP In Hearts The Hope Prevails (2010) a již brzy by mělo světlo světa spatřit také debutové album The Downpour. To má mít na rozdíl od předešlé tvorby ještě modernější post-hardcore zvuk obohacený prvky dubstepu a elektroniky obecně. Že je to fakt slušná palba, vám kluci jistě mile rádi předvedou i na živo!

Po koncertě ale rozhodně nikam neodcházejte. Chystá se na vás totiž hned šestice DJs, kteří takhle pohromadě bývají na Free Mondays k vidění jen zřídka. Jmenovitě to budou Adam Cloud, CJ Fox, Michael C, Nesquik, Peter Costa a coby speciální host přijal pozvání také Chris Sadler.



20/2 FREE MONDAYS live SHOGUN TOKUGAWA
Mají rádi Opičího krále a Želvy Ninja, baví je hra Shogun: Total War a s postavou Shogun Tokugawa za Japonce po večerech žhaví strategie Civilization. Řeč je o naštvaných mládencích z Plzně, jejichž debut Y3ars se dá slovy jednoho z fanoušků popsat také jako "most anticipated album of the fuckin' century". Jak z debutu, tak z loňského Live Studio Session EP je cítit v českých podmínkách nevšední nasazení a nadhled stejně jako otevřenost experimentům. Jejich rock-post hardcore je plný agresivních riffů i elektronických výbojů a především "kulervoucí energie". "Snažíme se jenom dělat muziku přirozeně, opravdově, naplno a zároveň se nebrat moc vážně," říká k tomu kapelník Martin

Na tvorbě Shogun Tokugawa se zpočátku podepsali Deftones, zběsilostí a energií jsou jim ale bližší Norma Jean, vyhrávkami a rytmikou Fall of Troy, přímočarou agresí Gallows a technikou třeba Architects. Zapomeňme teď ale na vzory a inspiraci, Shogun Tokugawa jsou totiž hlavně svoji, což s vervou sobě vlastní dokážou i 20. února v ROXY svým koncertem na Free Mondays.



27/2 FREE MONDAYS w/ Q THE PHYSICIST
Na poslední pondělí měsíce února se v ROXY chystá pořádná lámačka pod taktovkou maďarského sympaťáka, který si říká Q The Physicist. DJ a producent, který pod tímhle pseudonymem brázdí kluby napříč Evropou od roku 2005, začal mixovat muziku prakticky jen pro svou vlastní zábavu. Když se ale rozhodl vydat všanc virtuálnímu světu ve hře Second Life, netrvalo dlouho a začaly chodit pozvánky i na skutečné živé hraní v klubech. Že skutečně umí a jeho liquid funku nechybí kvalita ani nakažlivá energie, jsme se ostatně v ČR mohli přesvědčit už několikrát. Kromě Q The Physicist se 27. února v ROXY těšte také na domácí skvadru DJs Reborn a Sirius, kterému navíc zahostuje pěnice Tereza Nekudová.



www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 6. 2. 2012
Vstup: zdarma
Vystupují:
SKA´N´DAAL feat. DJ Selecta Boldrik, Lucas Hulan, Lumiere, Petr K
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika