Renesanční umělec Sébastien Léger

Renesanční umělec Sébastien Léger

07. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hlavní host únorové Elektry na Flédě dorazí ze země, která je známá svým dobrým vínem, četníky, nekvalitními auty, šarmantními ženami a arogantními muži. Pojďme si představit francouzského producenta Sébastiena Légera.
Hned v úvodu naučíme vyslovovat jméno headlinera, který nás již před několika lety mohl klidně zažalovat za pokus o atentát reproduktorem (k tomu ale až později). Zkusme lehce pootevřít ústa a s mírným pokusem o „mečení“ vyslovme jméno Sebastie Ležér, s tím, že poslední slabiku artikulujeme dostatečně ležérně. Právě jsme se společně naučili, jak se francouzsky řekne „světlo“ a zároveň víme, jak nezkomolit jméno jednoho z nejlepších DJů země galského kohouta, který se díky svému talentu dokázal prosadit po celém světě.

Sám Léger se označuje za techno propagátora, i když některá média o něm mluví jako o typicky housovém DJi a producentovi. Z pohledu běžného českého klubového návštěvníka ho však můžeme s klidem zaškatulkovat do kategorie tech-house, který nepůsobí lacině a dokáže pobavit všechny, kteří očekávají silnější hudební zážitek v podobě setu, který je protkaný barvitými i rázně energickými pasážemi. Ostatně zkuste si zadat na YouTube názvy známých hitů jako jsou „Hit Girl“, „Hypnotized“ nebo „Aqualight“ a posuďte sami, kam byste Légerovu produkci, potažmo koprodukci s Chrisem Lakem zařadili.

Ačkoli Sébastien Léger preferuje samostatnou práci ve studiu, nebrání se tvorbě remixů, díky čemuž jeho charakteristický sound pronikl do skladeb od Kylie Minogue, Justina Timberlakea, Duran Duran nebo Groove Armady.

Mezi zabijáky tanečních parketů potom patří remake Detroitské techno klasiky „Knights of the Jaguar“ nebo oficiálně nikdy nevydaný remix skladby Around the world od Daft Punk, který můžeme slýchávat pouze v Légerových setech. Mezi ostře sledované projekty spadá také jeho vlastní label s názvem Mistakes Music, na kterém vychází směsice skladeb, které jsou pestré jako Versailleské zahrady na jaře.



V roce 2008 dostal Sébastien Léger možnost namíchat prestižní Essential Mix pro britské BBC Radio 1 a navázal také spolupráci s TV a rádiem Ministry of Sound. Pro komunikaci se svými fanoušky Sébastien hojně využívá sociálních sítí, a proto není divu, že mezi jedno z nejsledovanějších videí na jeho YouTube kanálu patří to, kdy jej na břeclavském Creamfields 2008 zasáhla padající odposlechová bedna, která nevydržela nápor přicházejícího apokalyptického počasí. Buďme proto rádi, že tento renesanční typ člověka, který mluví anglicky a nizozemsky a s oblibou přitom hraje na bicí a piáno, nezanevřel na Českou republiku a dorazí 17. února na Flédu.



Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 17. 2. 2012
Vstup: 249 - 299 Kč
Vystupují:
Sebastian Leger, Orbith, Sonja, Martin Hloch + Magion Bar stage
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika