Daniel Stefanik: Objev Svena Vätha

Daniel Stefanik: Objev Svena Vätha

13. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Minulý týden jsme vás informovali o party Possitiva!, jejímž headlinerem bude 16. 3. v bratislavském Sub clubu zástupce labelu Cocoon - dj a producent Daniel Stefanik. Jeho biografii najdete v článku.
Rodák z německého Lipska se k hudbě dostal už jako osmiletý. Někdo se v tomto věku zamiluje do svého dalšího angličáku, nového lega nebo nového kola. Danielova nejoblíbenější hračka v tomto věku však byla mašinka Little Drummer Boy, která poznamenala i celý další Danielův život. V polovině 90. let objevuje kouzlo detroit techna a silně ovlivněn tímto stylem přichází k vlastní produkci. Ve spolupráci s Matthiasem Tanzmannem mu vycházejí první tracky v roce 2003, v roce 2005 pak buduje společný projekt Urban Force s kamarádem Stefanem Wessemanem. Úspěchy projektu a také Danielova sólová produkce mu otevřou dveře do dalších vydavatelství: Cargo Edition, Moon Harbour recordings, Kann records aj.



V roce 2009 vychází album Reactivity na značce Statik Entertaiment, které ho definitivně dostává mezi německou producentskou špičku.



Danielova tvorba je skutečně pestrá a široká. V jeho produkci najdete chillout, deep house, techhouse a také aktuální techno. Nelze opomenout i dvojici tracků z roku 2010, které vyšly na značkách Be chosen a Mobilee.





Ne nadarmo oslovil jeho producentský talent i samotného Svena Vätha. Kromě toho, že jím byl označen za nejlepšího producenta roju 2010 na známém portálu Resident Advisor, dostává Daniel Stefanik možnost vydat svou tvorbu přímo na labelu Cocoon a od začátku letošního roku je i jeho právoplatným členem. Track Two spolu se skladbou 2 O'Clock se dostaly i do každoroční Svenovy kompilace The Sound of The Eleventh Season.



Kromě samostatných vystoupení se často objevuje i po boku Mathiase Kadena ve společných b2b setech.

Set z Love Family Parku:


Momentálně Daniel pracuje na novém albu, které vyjde na značce Cocoon. Kalendář jeho hraní se plní jmény známých klubů celého světa. 16. března se představí také v Mecce undergroundu na Slovensku - Subclubu.

Facebook event

Dodal: Jakub Škrovánek, Wavetune crew
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

POSSITIVA!

Pátek 16. 3. 2012
Vstup: 8 EUR
Vystupují:
Daniel Stefanik, Cole, Sonja, Yacube, afro.gramm
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Moderátor
16. 01. 2012 | 03:14:29
+0 | -0

POSSITIVA!

Daniel Stefanik poprvé na Slovensku na akci Possitiva!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika