Dubrife z Deep Dish zahraje v Praze

Dubrife z Deep Dish zahraje v Praze

14. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dubrife ze slavného elektro-popového projektu Deep Dish, vystoupí 28.4. ve Veletržním paláci v rámci noci Live in Prague, které pořádá D smack U. Druhou stage pak obsadí rovněž zvučné jméno, Ed Rush.
Dubrife ze slavného elektro-popového projektu Deep Dish, vystoupí 28.4. ve Veletržním paláci v rámci noci Live in Prague, které pořádají D smack U. Druhou stage pak obsadí rovněž zvučné jméno, Ed Rush.

Na dvou scénách dále vystoupí Rai, Loutka, Stanzim, Koogi, Ghonzales feat. MC Lin-dee a další.

Dubrife (deep dish)

Dubrife (Deep Dish)
Ali „Dubfire“ Shirazinia (narozen v Íránu) je polovinou dua Deep Dish, kteří jako producenti společně nahrávali pod jmény Moods (s Johnem Selwayem), Quench DC, Satori (Dubfire s Victorem Imbresem), Watergate, NYDC (s Dannym Tenagliem), Chocolate City, Prana (s BT a Johnem Selwayem) a Dished-Out Bums.


George Is On (nové album tandemu Deep Dish)
Každý rok je vydáno album, které si zaslouží své místo ve sbírkách všech hudebních fajnšmekrů. Nejnovější deska vítězů ceny Grammy, Deep Dish, mezi takové kousky rozhodně patří. Toto album je určeno těm, kteří jsou unaveni stále stejnými prvky a postupy, ať už v taneční či rockové hudbě, toto je možností, jak nahlížet hudbu z jiné perspektivy. Po úspěchu singlu „Flashdance“ (2004) následovaného singlem „Say Hello“ přišli Ali „Dubfire“ Shirazinia a Sharam Tayebi s deskou, která má ambice se stát zásadním počinem jejich kariéry.

George Is On je ukázkovým příkladem schopnosti Deep Dish mixovat odlišné styly. Íránsko-americká dvojka spojuje sound klasického rock&popu 70 a 80. let s jejich typickou dráždivou taneční tvorbou. Na nahrávce se podílela skupina washingtonských vokalistů, včetně dlouhodobého spolupracovníka Deep Dish Richarda Morela. Ten spolupracoval na skladbách „No Stopping For Nicotine“, „Sacramento“ a „Everybody´s Wearing My Head“. Na desce se také podílel jeden nový objev, a sice vokalistka Anousheh ve skladbách „Flashdance“, Say Hello“ a „Awake Enough“. Sám Dubfire pak pěvecky debutuje v melancholické skladbě „In Love With A Friend“. Na George is On najdeme i remake „Dreams“ skupiny Fleetwood Mac, v níž vokály nazpíval sám Steve Nicks. Skladba měla být původně instrumentální, ale po tom, co si Deep Dish všimli, že vokály tracku „Dreams“ jsou ve stejné tónině jako jejich instrumentální verze, poslali svůj track Steviemu Nickovi. Zanedlouho se ocitli v legendárních nahrávacích studiích Village Studios v LA (shodou okolností ve studiu, kde nahrávali i Fleetwood Mac) s věhlasným vokalistou této kapely Steviem Nickem.

Poprvé se Dubfire a Sharam setkali před čtrnácti lety ve Washingtonu DC. O sedm let později vydali svoje první, kritikou nadšeně přijaté, album Junk Science. V období mezi vydáním prvního alba Junk Science a desky George Is On byli Deep Dish velice produktivní. Vydali mnoho alb, kterými definovali žánr své tvorby. Mezi nimi i tato Cd: Yoshiesque (1999), Renaissance Ibiza (2000), Yoshiesque Two (2001), Deep Dish – Global Underground: Moscow (2001) a Global Underground: Toronto (2003). Stali se také velice žádanými remixéry. Předělali mimo jiné skladby od Madonny, Beth Orton, Depeche Mode, Dido, Janet Jackson, The Rolling Stones, N´ Sync, Justina Timberlaka, Brother Browna, Morela a Danny Tenaglia. Jejich zručnost ve vytváření remixů jim v roce 2001 vynesla nominaci na cenu Grammy v kategorii „Remixer Of The Year“. O rok později prestižní cenu získali v kategorii Nejlepší remixovaná nahrávka za remix skladby zpěvačky Dido „Thank You“.

Populární časopis Rolling Stone je označil za DJs s nejlepšími živými vystoupeními.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika